CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

gambar izul fahmi

Monday, November 1, 2010

dah setahun...

rindunya kat fahmi kecitku dah setahun dia geram tgk telatah dia, kalo org cakap tak blh dia nak jugak, anak jantan le katakan, tak leh tgk atuk yg jaganya nak keja mula la nak meraung nak ikut manja, memang nak marah tak jadi mama luv u fahmi!!!!

ni lah permata hati mama, mama suka bau fahmi walaupun lambat mandi, u r the best in my life, harta yg tak ternilai!!!!

Friday, October 29, 2010

medela kesayanganku..


ari tu tak dan nak cite blm lg sampai 4 bln aku pakai bp ni tak sakit, bkn aku yg sakit si medela ni yg sakit ni gara2 tuan punya yg tak jaga elok2 le, hehe salah sape tu?? ada 1 hari tu aku kelam kabut nak pi kelas sekali alamak tumpah air minumanku oooh TIDAK..... masa tu tgh dok ngepam habis le bp ku TU HAJAR SUKA SNGAT BT BANYAK KEJA DLM SATU MASA KONON2 NAK JIMAT MASA ALEH2 HABIS MEDELAKU NASIB BAIK LE KAK NAZA NAK TIMA LAGI HUHUHU

macam2 jadi....

huhu belum ada preparation...


tak lama lagi birtdy fahmi anak kesayanganku, tp maknya belum bt apa2 lagi persiapan asik bz ngn skool je, sian anakku tu, tp yg pasti mama dah usaha nyusukan fahmi sampai sekrg alhamdulilah masih bole!!! tima kasih ALLAH n kengkawan!!!

ingt nak bt kenuri doa selamat tp ms bila???!!!

time raya haji ka or kat sini?!! kat sini tak dan dah le sorang2 kat sini confirm tak dan nye!!!! tak pe kita bt kat kg je, ramai sikit org & dalam musim raya haji ada le yg best leh masak yg sedap2 hehehe macam le si fahmi makan2.

pengawas peksa SPM....

ada sape2 yg nak jadi pengawas peksa SPM????? pls let me know ye!!!!!
huhuhu tak sanggupnya nak jaga sebulan tu ko
DR 23HB NOV SAMPAI 16HB DIS 2010 oooooooo tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk


dah le kerja banyak ni!!!!!!


ada sape2 area JB yg nak jd pengawas peksa puas cari PENGGANTI TP TAK JUMPA2 NI!!!!!!!!

Wednesday, October 6, 2010

Imaan Dah Setahun Giveaway..





SELAMAT HARI LAHIR YANG PERTAMA BT RUHIL IMAAN!!!
ACHIK doakan moga imaan menjadi anak yang solehah, mendengar kata orang tua, yang sentiasa menenangkan jiwa ayah dan ibu imaan serta menjadi hamba Allah yang bertakwa kelak di dunia & akhirat, moga perjalanan hidup Imaan sentiasa dalam keberkatan insyaAllah!!!

Amin, Ya ALLAH!!


salam kengkawan dah lama dh tak join GA ni nak mencoba nasib join contest anjuran Lea sempena ulang tahun anaknya yg pertama,Ruhil Imaan yg comey lotey. sesiapa nak join meh le join kat sini

Saturday, October 2, 2010

BELUM CUBA BELUM TAU


kenal tak daun apa ni?!! kalo saya cakap mesti ramai tau punya hehe(cakap sorang2 takpe la...) biasanya org suka makan nasi lemak mesti ada daun ni or nak balut bt lepat, tepung bungkus ke(sedapnya, lama tak makan!!) mesti nak guna daun ni pendek kata daun lain tak leh TAKDOK UMMMM!!!

tu la daun pisang,















selama ni kita asyik guna daun ni tuk bt mkn je or segala mak nenek kaitan dgn MAKAN JE, tapi nak cite kat sini

kalo anak kita demam panas , lepas tu kita dah pi jumpa doktor tp suhu tak turun2 gak mcm biasa,pendek kata dah abis ikhtiar le kan!!?

jadi, apa kata try petua ni, amek daun pisang buang le dulu dri pelepahnya dan kita baring2 kan anak kat atas daun tu, insyaallah, turun suhunya ( petua ni saya dpt dr jiran kat kg saya masa balik kg dulu)

Friday, October 1, 2010

lamanya tak tulis entry

banyak nak tulis tp tak kesampaian, bulan ni memang bulan peksa je(penin kepala esei) tp takpe keja tu kan ibadah betoi tak kengkawan.. lgpun kita ni ada kehidupan lagi slps mati iaitu akhirat, (takpe chaiyok2 hajar insyaallah ko blh!!! ) amin YA ALLAH!

Tuesday, September 21, 2010

seronok rasanya

rasa syok bkn pe fahmi dah 10 bln lebih berjaya gak aku BF walaupun stok EBM semakin menyusut(apa taknya masa bln pose asik curi je hehe. harap2 dapat capai target nak BF fahmi sampai 2 taun amin!!!! ( YA ALLAH TOLONG LE HAMBA MU NI)

Monday, September 20, 2010

risaunya...

hai tgk result trial bdk2 SPM taun ni risonya le, Sejarah sorang tak lulus, mcm mana ni, cikgu kaunseling yg pening bdk bt tak kisah je... penin2 bdk2 tak risau pun adoi sape yg peksa ni?!!

Sunday, September 19, 2010

DAPAT DUIT RAYA ?!

nak cite pasai raya ari tu tak dan2 lagi nak bercerita pasai entry raya ni banyak sangat, bkn pe naik je keja ari ni terus melambak keja pengetua pulak risau result trial SPM teruk aisey men tak dan den nak bercerita le ni ...

walau apa pun YANG SYOKNYA PAGI TADI buka surat tgk2 jeng2







































dapat duit raya dr TUPPERWARE HEHE!! dah tua2 pun dapat


bersambung di lain entry tunggu ye!!!!

udah belum berucap lagi...

rasanya belum terlambat lagi nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA BT SEMUA KENGKAWAN BLOGGERS, PEMBACA BLOG N ETC AMPUN MAAF DIPINTA ANDAI KATA TERSALAH TULIS TERSALAH KATA UCAP MANA LE TAU KITA NI HAMBA ALLAH YANG DHAIF KADANG2 TAK SEDAQ APA YANG DIUCAPKAN MUNGKIN MENYINGGUNG PERASAAN ORANG LAIN!!! ( RAYA KALI NI RASA CAM SEDIH KIT...)

Tuesday, August 31, 2010

22 hari dah

ari ni dah masuk 22 ari kita umat Islam kat M'sia ni berpose. alhamdulilah aku masih lagi berpose(dlm ati syoknya coz tak yah ganti hehe)

semalam panas betoi, kebetulan 31 Ogos tp kami tak pi mana2 pun dok umah je. panasnya, sampai suamiku mandi 5x. betoi2 dugaan biasa2 ujan or redup2 je. tula agaknya Allah nak bagi sikit dugaan kat hambanya, dah tak tahan, macam mana le kat akhirat nanti matahari sejenggkal je dgn kepala kita....

Sunday, August 29, 2010

masih lagi terasa LDR


alhamdulillah di bulan pose ni, aku masih lagi terasa LDR, anak pun masih kuat nyusu terutama sekali waktu malam, siang dia kurang sikit,(kuat main, panjat sana panjat cini) letih melayan kannya

aku pun masih blm dtg "P". dah 10 bulan alhamdulilah kalo boleh pose taun ni bg dapat penuh lagi mcn taun lepas, bes sgt coz tak yah ganti hehehe!!!(YA ALLAH DAPAT LE AKU NYUSUKAN ANAKKU NI SAMPAI UMURNYA 2 TAUN AMIN!) mama cayang fahmi (ai jiwang pulak tgh2ari ni...)

duit raya?!

pagi tadi bgn pagi malasnya nk ke seklh al maklumlah esok cuti 31 Ogos, tp kuatkan juga hati kena g gak ni tanggungjwb nanti kena soal ngn malaikat apa nak jawab nanti kat akhirat?!!!

sampai ke sklh, br trgt duit derma blm kira apa lagi kira duit derma, ramai2 hehe bdk tak ramai dpt sorng sikitada dua tmpt kena anto ke Palestin ngn ke Kemboja Champa. pastu tetiba HEM aku trgt kata duit rayuan ari pahlawan takdok bdk nak derma yelah bdk cni bknnya ramai dlm 300lbh je. jd bhgi le 3 bhgn hehe alhamdulilah dpt gak bhgn masing2 punya duit raya!!!!

Saturday, August 28, 2010

anak mendengar kata !!!

ni nak share satu doa dgn rakan blogger semua, doa bg anak kita dengar kata kita bacalah Surah Al-insyirah masa kita dok nyusu dia selalu mg2 dia akan mendgr dan tak melawan ckp kita selaku org tuanya

anak mendengar kata !!!

ni nak share satu doa dgn rakan blogger semua, doa bg anak kita dengar kata kita bacalah Surah Al-insyirah masa kita dok nyusu dia selalu mg2 dia akan mendgr dan tak melawan ckp kita selaku org tuanya

dah sampai ke pertengahan

ish2 cepat betoi masa berlalu, dah sampai kepertengahn Ramadhan dah, arap2 pose yg sebelum ni Allah terima amin! ni dh masuk 20 mlm yg pertgahan iaitu mendpt keampunan dr Allah ats dosa2 kita sebelum ni,Insyaallah, AZAM AKO DI BULAN POSE 2010/1431 NI NAK JADI:
1)HAMBA ALLAH
2)ISTERI
3)IBU
4)ANAK
5)GURU
6)JIRAN
7)DAN SEGALA ROLE AKO KAT DUNIA NI
yang lebih baik dari sebelum ni. MOGA TAUN DEPAN DIPANJANGKAN UMUR, BERJUMPA LAGI BULAN PUASA YG BERIKUTNYA,AMIN YA ALLAH!

riuh sekampung?

ako ngn suami ku perasan bila fahmi kami jaga lama sikit(bila suamiku cuti n jaga dia seniri tak dianto ke umah kak BS) dia mesti riuh mcm syok sgt gembiranya riuh betoi mulutnya! tp kalo anto ke umah kak BS dia mcm merajuk jd senyap, sian pulak aku tgk anak bujang aku sorang ni, kami suami isteri jd serba salah gak!! nak bt cm ne, kalo mama mampu memang mama nak jaga Fahmi sepenuhnya tp dh terpaksa, mama betoi2 minta maaf fahmi!!! sodis gak huhu!!!

Friday, August 27, 2010

hai penatnya memancing

semalam lepas interview hubby balik dr solat jumaat, pi cari barang kat Angsana(baju raya hubby and aku sekali hehe) nak jugak warna sedondong ngn fahmi. tema kami taun ni hijau epal. pusing punya pusing yela kat angsana banyak gerai siap ada satu tokey 3 4 bijik gerai dasyat betoi diaorg cari duit know....

mula cari baju hubby dulu, jumpa la jugak baju yang berkenan dgn harga yang berpatutan. pastu cari baju aku pulak, tang ni yg pening sikit, ada satu baju tu aku dah memang cantik sangat suami boleh cakap mcm nak org nak kawin pulak, ako memang berkenan sgt. saiz pun ada s36 n full lining tak le jarang. bila tanya tang rega rm230. mak ai, mahalnya, bukannya tak boleh beli kata suamiku,cuma tak berbaloi boleh beli benda lain. aku sedis gak tp dah suami ckp cmtu kena la sami' wa'ata'na. katanya kita berpose ni bkn nak perabis duit and membazir, nanti jadi sedara syaitan pulak....

aku pun setuju jln lagi cari lagik jumpa la baju yang berkenan kebetulan suami ku pun suka gak and rega pun ok ada discount lagi.alhamdulilah nasib baik aku dengar ckp suamiku hehe! (nak dapat syurga bawah tapak kaki suami ) memang ramai gila kat sana, si fahmi pulak jumpa je geng dia sibuk je menegur nak berkawan, mcm le bebudak tu faham siap bersembang lagi entah bahasa dia guna entah. siap cium pipi entah bapa sape sabo je la.... anak aku ni peramah sikit, semua org dia nak tegur tp ngn bahasa perancis dia le.


(p/s:ni abahnya tau bkn bapa org lain hehe)



dah lenguh kaki cari pancian dapat gak hasilnya, lepas solat maghrib kami pun balik le moral of story, kena le dengar n berbincang suami bila berbuat sesuatu hehehe

Thursday, August 26, 2010

lega!!!!!!!!!!!!!!!!

alhamdulillah pagi ni dah settle satu urusan yg tersgt penting bg aku, iaitu interview SPP. punya le takut aku tak tau aku baca yelah mak nak baca anak pun nak baca sekali alih2 dua2 tergedang tiduq semalam, sebelum ni aku dapat belek2 skt2 masa kat sklh tu pun curi2 tgk tak dan le, byk keje sgt!!!!

risau sgt bila aku sampai kat danga bay tadi,kena interviewer muslim ke non muslim, belek2 maklumat rupanya dua2 non muslim and lelaki. sebelum aku dgq ada yg kena dgn interviewer woman memang kena kow2, kalo tergagap memang dia provok kita dasyat, takut ako dok doa banyak (baca ayat yg ayahku bagi) risau jugak kita tak tau kemungkinan yg akan berlaku kan?!

yang aku sian tadi adas orang cikgu tu diarahkan balik coz dia tak bawak transkrip ijazah dlm bm, dia bawak yg bi. org SPP tak terima. sian betoi dah le dtg ngn teksi dr kulai jauh tu, kalo kat JB mcm aku ni tahan le gak! tula nak buat cam mana bukan rezki dia.

mesti lambat lagi nak tunggu taun depan or diaorg call alm amklum le skrg govemen kan dah takde duit sgt!!! sabo le kak ye insyallah lepas ni moga dipermudahkan urusan ada hikmah tu!!! kita kena yakin dgn ketetntuan Allah!!!

Wednesday, August 25, 2010

nak beli nak sewa??????????????

rasa mcm nak sewa mainan . ni dpt idea dr imaan09. nak sewa ke beli. tgk cm bes je kat cini






tgk tu stride to ride walker mcm bes je, mak ke anak nak main ni?!!!! entah le suamiku mcm tak bg je dia kato membzr je, bknnya Fahmi nak main pun huhu conpius sian tgk dia asik main benda yg sama je.. hai entah le...


sabo jela di bulan pose ni....

lamanya terperuk...

hai lamanya tak update blog ni bznya lagi2 bulan pose budak2 bz ngn peksa trial penatnya nguruskan diaorg semalam penat kit, entah bila nak abis keja pulak le...smlm
dok tagak2 nak masak pe ek?
*






*






*





*


*

*


*


*







* jengjeng


*

*

*

*
*
*

*
*


*
*












kenal tak burung apa ni, cewah mcm nak ngajo le pulak hehe, bila tgk ni cian pulak ako nak mkn tp dah jadi daging kira ok lagi kalo kena siang alamt tak mkn le ako....


dapat resepi nak masak rendang puyuh,

aik sedop pulak rasanya, suamiku teringin nak mkn puyuh last weekend, ada lagi balance, apa lagi masak le. buat kuah kacang ngn nasi impit memang sodap le( sape lagi nak puji, hehehea) mkn le kami dua org. fahmi cam biasa le suka nyibuk org buka pose pun dia mkn, org bersahur pun dia bangun gak, tu le anak teruna ku sorang baru 10 bulan rindu pulak kat dia!!


Thursday, August 12, 2010

SEKADAR PERKONGSIAN BERSAMA

PAGI TADI,BACA BULETIN RAMADHAN KAT SEKOLAH- AMAT RASANYA UNTUK DIKONGSI BERSAMA KENGKAWAN SEMUA KHUSUSNYA DI ZAMAN ZINA DAN MAKSIAT MAKIN BERLELUASA INI,KALO NAK MENGHINDARKAN KETURUNAN KITA DARI FITNAH (TERBABIT) DGN ZINA, KITA DIGALAKKAN MEMBACA DAN MENGAMALKAN SURAH AL-QADR DAN TIUP KE TELINGA ANAK KITA KANAN DAN KIRI. INSAYAALAH MOGA KITA N ANAK CUCU DISELAMATKAN ALLAH DR PERKARA2 MUNGKAR NI, AMIN!!!

semanis kurma

sambil2 nunggu suami balik dr terawih td, lps terawih sorang2(kurang bes sikit)Buka le tv tegk tv9 ada rcgn semanis kurma le, bes gak tgk ni. tgk tetamu lak ibu fauziah nawi n ust jazlan emmang bes sgt!!! Bila dgr ust tu n pendakwah suami isteri yg popular dok bercerita seronoknya pose, banyak betoi ibdat yg kita blh buat cuma nak tak nak je, lagi2 Allah dah bg chance jumpa lagi bln Ramadhan kali ni, dpt ke kita kumpul byk pahala n dapat rahmat serta barakah Allah MAsyaAllah sungguh sayang Allah pada kita cuma kita je yg sombong ngn Dia (harap kita tak gitu?!)
MOGA RAMADHAN KALI NI MEMBERIKAN KITA PENGAJARAN YANG TAK TERHINGGA!!! AMIN YA ALLAH!!

Tuesday, August 10, 2010

salam Ramadhan untuk semua

alhamdulillah, ari ni semo umat islam kat Malaysia dah mula berpose, ako pun pose ari ni, arap2 taun ni dpt le penuh mcm taun lepas(TAUN LPS NGANDUNGKAN FAHMI HEHE), insyaallah!! moga2 bln ni ako tak malas2 nak ngepam, 2-3 minggu sblm ni bz sungguh sampai langsung tak sempat nak menjengok blog ku ni, al maklumlah bdk2 nak peksa!!!(cikgu yg pening kepala hehehe)

si fahmi pulak dah pandai nak berjalan lagi kelam kabut alu jadinya, ni pun curi2 masa haha. banyak cite lg tp tak sempat!!! apa pun salam ramadhan semu rakan bloggers! mg Ramdhan kali memberi penuh pengertian kpd kita semua.

sebagaimana sabda Nabi SAW awalnya RAMADHAN rahmat, pertengahannya barakah dan akhirnya keampunan mg kita semua memperolehinya INSYAALLAH!!!

Monday, August 9, 2010

Hot selling item -TUPPERWARE RAYA FEAST




FLORAL EXPRESSIONS (4)2L
retail price : RM136.40
akirahtupperware price RM: 90.00
sesiapa yg berminat boleh tinggalkan msg di shout mix or contact aja di 013-7777180








"STEAM IT"
retail Price: RM 49.90
akirahTupperware : RM 42.00

"sesuai dijadikan gift sempena perkahwinan,anniversary or dsb.
jika berminat, sila contact aja - 013-7777180

Tuesday, July 13, 2010

dah lama tak on air!!!

ingat nak tulis pasai anak kesayanganku ni, sian dia demam 4 hari lepas. panas badan dia, asal mlm je tak tiduq le kami jdi sok paginya tak tahan tgk fahmi merengek je aku bw g klinik check memang panas betoi dkt 39'c takut gak aku!!! risau skrg ni mcm2 jns penyakit timbul ujian untuk umat akhir zaman huhu...

alhamdulilah ari ni baru ok sikit, malas nak kepoh2 kat sklh almaklumlah org lain pun ada anak nasib baik fahmi demam biasa je, agaknya nak dapat apa le yek, berjalan, tumbuh gigi hehe

skrg dah pandai mengigit tp ta sakit takut gak nanti dia btnya dia gigit b alamak oi, simpang le...

huhu sedisnya ari ni...

entah dah lama aku tak wt entry baru dah penyakit M tu melekat lagipun bz sih banyak keja kat sekolah dah la FS bt hal sedisnya sih sakit B aku kat sklh nasib baik le ajasu nak pinjamkan aku fs baru kalo tak guna pureen lagi le aku kat sklh mls nak guna coz pakai letrik kan syubhah pulak pakai letrik sklh dah le bg anak minum susu kita tu....

jadinya hari ni ku tima parcel dr ajasu sayang dia tima kasih banyak kawan wlaupun kenal melalui alam maya tp lbh baik dr kwn kita...

syukran....

Friday, July 9, 2010

dah 8 bulan...

cepat rasanya masa berlalu dah tut tut dh 8 bln anakku, cepatnya dia membesar,subhanallah!!! zmn sekarang memang cepat tak smpt kalo blh kejar tgk2 dah ari jumaat tak dan bt pe pun... anakku skrg waktu siangnya kurang nyusu,hanya 3btlx3.5oz. biasa 4btl. mgkin sebab dia dah mula mkn. tma kasih pada kwn2 mayaku yg banyak bg resepi bt food fahmi.

memang ye berkat susu ibbu ni fahmi dia tak pernah demam teruk2, batuk tak pernah,rengsa sikit2 tu ada le tp yg teruk2 tak penah lagi, alhamdulillah!!!

apa pun mama berharap sgt agar fahmi membesar dgn sihat selalu dijauhkan dr sebarang mudarat kerna mama tak mampu nak jaga sorang diri di rantau org ni!!! YA ALLAH TOLONGLAH HAMBA MU YG LEMAH NI,BERILAH KEKUATAN KEPADAKU, AMIN!!!

Wednesday, July 7, 2010

GIVEAWAY at F.O.S



FIRDANI ONLINE SHOP sedang menganjurkan giveaway FOS.jom pakat ramai2 join.
Semua info boleh didapati di sini

Tuesday, July 6, 2010

PERADUAN "AKU TERIMA NIKAHNYA"

salam ku nak masuk gak ga yang dianjurkan oleh fromhtoz.blogspot.com. jom kengkawan kita memeriahkan ga ni. maklumat boleh didapati di sini

di bawah ni ialah gambar semasa majlis akad nikah aja tahun 2008 dulu.(teringat pulak kenangan manis dulu hehe

alamak bateri takdok huhu???

mcm mn ni, bateri fs takdok mcm mana nak pam huhu tensennya nak balik umah, nasib baik dekat....

Sunday, July 4, 2010

Lovelygift Giveaway Contest

salam jom kengkawan kita join giveaway ni. maklumat boleh didapati di sini

Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

'Happy Birthday To Me' Giveaway!!


salam kengkawan apa lagi ni ada giveaway yg dianjurkan oleh Habibah n Anas. info blh didapati di sini

selamat hari lahir bt beba! tima kasih kerana menganjurkan giveaway ni tuk kami semua!! moga beba dimurahkan rezeki selalu, berbahagia dunia akhirat dan dikurniakan nikmat sihat selalu amin!!!!

Saturday, July 3, 2010

mainan oo mainan

hehe cuti ujung minggu ni memang lawak, apa taknya aku dok bertekak dgn suamiku nak beli mainan apa tuk fahmi. dia tak bagi aku beli lagi hai takut membazir tu le susahnya lain2 pendapat ni, punya le berjam ako dok ngadap mainan kat toy us re rus semlm aleh2 apa pun tak beli huhu mcm ako lak yg main... aleh2 pi jusco beli pra baju raya fahmi baju melayu hehe

Friday, July 2, 2010

KEMPEN TUPPERWARE SEMPENA SYAWAL


hai semalam dalam dok kelam kabut bt keja, dapat katalog baru dr tupperware sempena kempen ramadhan dan raya, tgk ooi memang menarik lagi2 mangkuk tingkat tak tahan rasanya godaan tu hehe

lepas ni nak kena simpan duit utk raya pulak nasib baik roadtax dah bayar lega...

hari terbuka 2010

penat betul minggu ni coz kena uruskan bab hari terbuka, kebetulan anak kwnku sakit, jadi aku kena gantikan tempatnya. nasib baik tau haru RAbu kalo tak lagi kelam kabut la aku... nak bt camne nasib baik anak muridku baik2 belaka depa le yg tolong aku!!! bertuah ako.

semalam khamis ako punya le risau pk1 tak sain2 lagi slip result bdk2 dah le pg2 jumaat nak start tak sain, kita ni jns yg nak bt cepat tak suka kelam kabut last2 minit bt keja. nasib baik pagi tadi, ako tanya dia dah buat, kalo ako ngamuk le kawan, kita dah bt awai2 pentadbir yg suka lengah2..

apapun alhamdulilah berkat hari ni hari jumaat semo berjalan lancar, ibu bapa ramai gak yg dtg samapi jam 11.45pg. hanya tggl 6 org pelajar je mak ayah x dtg.. jumpa minggu depan le

Thursday, July 1, 2010

NisaChoc Giveaway!


kengkawan jom kita join giveaway ni, sedapnya dengar choc, tak tahan rasanya hehe

maklumat boleh di dapati di sini

"Batik Sarong Online Giveaway"

salam n meh kengkawan kita join giveaway ni yang dianjurkan oleh pn ieda sempena pembukaan kedai barunya. info boleh didapati di sini

batiksarongon9.blogspot.com

Tuesday, June 29, 2010

Contest anda bersama si comel

hehe apa kata kita join giveaway ni
maklumat giveaway boleh didapati di sini




ni gambar dipertaruhkan






ni kenkawan yang nak ditag:
1) lea
2) ajasu
3) ikin

ADELIADAMIA SHOPPE GIVEAWAY - SAYANG ANAKKU

salam kengkawan, meh kita join giveaway yang dianjurkan oleh adeliadamia, mana tau menang.

info tentang giveaway boleh didapati di sini


ni gambar yang dipertandingkan harap memenuhi syarat hehe




Nama Ibu: SITI HAJAR BT SALIM

Nama Anak: MUHAMAD IZUL FAHMI B. HISAMSUDIN

Umur Anak: 8 bulan

Syafiq Giveaway 2010




salam umialya,harap saya tak terlambt untuk hantar form, nak jugak join hehe.umialya sedang menganjurkan giveaway untuk anak sulungnya, Syafiq.

semoga panjang umuq, dimurahkan rezeki, menjadi anak yang soleh dan dapat membantu umi n abah insyaallah, amin!

komen:saya suka baca blog kak coz ia banyak memberi info yang sgt berfaedah khususnya untuk ibu2 baru seperti saya yg baru berjinak dlm dunia breastfeeding ni. lagipun, bukan mudah untuk ibu2 bekerjaya cm kita ni nak full breastfeed.. teruskan usaha dgn share info2 bermanfaat, semoga usaha kak mendapat keberkatan dunia akhirat, amin!

Monday, June 28, 2010

Baby Contest (0-9m)



salam, meh kengkawan kita join contest kat sini

ini gambar yang dipertaruhkan:-


maklumat penting:

1)Nama Penuh: Muhamammad Izzul Fahmi b. Hisamsudin
2)Berat Lahir : 2.59kg
3)tempat lahir: Hospital Besar Temerloh.
4)Berat sekarang: 9.7kg
5)brand susu : susu ibu sepenuhnya
6)brand diapers: drypers

follower ooo follower

alhamdulilah, dah ada sorang follower, malu gak aku ye la kita ni baru je berjinak2 dlm dunia blogging memang tak pandai, hanya bukak2 sana buka2 cni, trial eror katakan, ni pun banyak lagi yg kena belajo hehehe

Sunday, June 27, 2010

pose

pagi td ako kelam kabut mask n panaskan nasi nak bt sahur lama dah rasanya tak pose ajak suamiku pose sekali, dia nak ada geng le ako ptg ni nak berbuka besnya. kelam kabut aku pg dgr tarhim, pakcik2 kat cini selali baca awal, ako yg naik risau ingatkan dah azan... nasib baik dan lagi, goreng telur dadar, sambal ayam n kami pun bersahur le. tgk jam dah kat kul 2 alhamdulilah masih mampu bertahan tima kasih ALLAH, atas pertolonganmu!!! rindu kat fahmi apale yang dia bt kat umah kak BS...

fahmi kusayang

sekarang dia dah masuk 7 bln lebih, dah pandai menarik2 barang asal nampek je klip2 warna mcm extension, memang dia suka, nasib baik fahmi bkn jenis yg suka masuk brg dalam mulut hehe alhamdulillah, cayang anak mama dah le bulat chubby, kalo bdk2 kat sklh tu asik2 srh bawak ingat aku ni larat sgt nk dukung su kecik tu. alahai anak mama konon2nya ramai peminat...

merangkak


hehe, fahmi sebelum cuti amboi, terkedek konon2 pandai merangkak. masa kat kg, punya le laju je meranngkak, yg peliknya dia duduk n nak berdiri sekali, macam le kuat sgt kita ni risau, tak pe fahmi mama n abah sokong fahmi, insyaallah fahmi boleh duduk n berdiri sekali suka tgk bgn jatuh bgn jatuh, anakku sayang!!!

panas o panas

sampai kat d store, tak banyaknya brg yg ada takdok pilihan, tapi nak buat camne dah sampai takan nak pi tmpt lain pulak. jadi beli barang fahmi. lepas tu, kuar dr d store nampak raja buah sedapnya, teringin lak nak makan, kami pun apalagi pi le pasar borong pandan, pusing punya pusing, nampak le durian yg ok kit, 2biji rm10. mula nak beli 2bijik je aleh2 si indon kata kak beli le 5 biji rm20. ako tak kisah tapi kena tanya bos dulu hehehe line clear, apa lagi melantak sakan le kami berdua fahmi tak boleh makan lagi, suamiku dah kepanasan siap minum air pangsa durian lagi hehehe. tula aku ajak suamiku pose esok al maklumle dah bulan Rejab teringin gak nak pose, harap2 dapat le bertukar bulan 7 ni, berkat anakku fahmi amin!!!!

harap malam ni kami tak kepanasan, suamiku pi tgk bola mlm ni kat luar JERMAN vs England. aku sokong jerman, memang tak suka englang dr dulu lg SOMBONG!!!eksyen lebih!!!

anakku sayang, FAHMI

hari ni Ahad lepas subuh,aku n suamiku sayang tiduq semula ingatkan kejap je, rupanya hujan pagi tadi, aleh2 tau bangun kul bepa, Kul 10 mak oi teruk betoi apa lagi kelam kabut, bt sarapan cekodok ikan bilis, masak nasi untuk lunch sekali, sambil2 bagi suami and anakku makan, dalam dua jam dah siap, alhamdulillah! jadinya makan tghari lambat sikit le,
kul1lbh baru makan tghari.lepas solat, suamiku tanya tak nak kuar ke, aku dok fikir ada lagi brg fahmi yg belum dibeli utk bagi kak BS. almaklum le segan gak aku pada kak BS dia asik beli brg je, cthnya bedak,minyak le macam2. jadi thgari tadi kami pun berangkat le ke d store, mcm le jauh sgt hehehe kat JB ni. selalu asik pi JUSCO je kejap tebrau, kejap bukit indah,giant tak yah cakap le blh kata tiap2 mggu ada je muka kami dekat le katakan jalan kaki pun sampai hehehe kaya le cina tu.... tula keja kami di ujung minggu.

boring

nak ujung minggu boringnya kena pulak kat sekolah aka asrama ada program, nasib baik anak muridku lagi pandai hehe diaorg le yg handle ice breaking lega ati sayang diaorg!!!! kalo tak aku penat le dah le petang jumaat pulak tu, kengkawan lain sedap je balik kita kena dtg sekolah.

esok paginya aku tak pi pun, tak dayo le, ni le masa berujung minggu dgn anak tersayang... fahmi mama sayang fahmi bencinya nasib baik tak pi sklh, rupanya ramai lagi yg tak pi... LEGA

Friday, June 25, 2010

tak pandai

apa ke bengapnya ako macam mana nak masuk contest diaorg ni, aku tgk daiorang coPy n paste senang je!!! macam mana aku buat tak boleh2,HELP!!!!!!!!!!!!!! YA ALLAH TOLONG LA AKU BAGI LE IDEA!!!!!

Thursday, June 24, 2010

temperature naik..

masa cuti 2 minggu hari tu, pist time kereta sagaku buat hal dalam 2 tahun ni, tetiba tempreture naik, may be sebab banyak sgt bergerak pi perak le, lepas tu BIL ajak suamiku pi tgk anaknya sakit tengah2 malam, gila ke apa, mulanya memang suamiku tak nak gi tapi kena paksa, apa boleh buat adik beradik seniri pi la tgh2 mlm buta, aleh2 nak balik bentong dah jam, baru tau apa lagi angin suamiku satu badan cian kereta comelku tu, dah banyak sgt berjasa,nak keta lain tak mampu lagi...huhu sedisnya.
dah la minggu depannya nak hidupkan roadtax,geram gak ngn BIL aku tu,degil...alih2 kena share la bayar, nasib kawan suamiku mekanik dapat diskaun... jadi kena dalam 1k kalo tak dekat 2k gak!!!

alahai ketaku tu merajuk agaknya dengar kami puji keta lain cian dia

Wednesday, June 23, 2010

malasnya

ya Allah malasnya aku kembali ke sekolah... aku balik hari Selasa coz aku kena cirit birit teruk seminggu sebelum habis cuti adoi tak dayo, asal makan je berak, tak tahan gitu... g klinik sampai d2x apalagi si MA tu pun bagi aku cuti dua hari senin n selasa apa lagi malas balik JB bosan giler takdok semangat nak keja.....

YA ALLAH BAGI LA DAPAT PINDAH, DAPAT SURAT RAYUAN, HARAP2 DAPAT LA PINDAH, TENSENNYA!!!!

dah la balik tengok kosong je bilik B&K macam org tersisih je dok sini!!!! aku nak pindah, aku nak pindah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, June 4, 2010

tupperware

dalam minggu ni ako dok gila nak beli barang tupperware iatu set legacyb microwave. tensen tak dapat tukaq,jadi dok kira2 n godek2 blog yg seangkatan dgn consultant tuperware, terus ku sambar satu dgn sorang kwn ni, namanya ana. jadi ahli dgn dia hanya rm50 je, kalo dgn org lain rm60. memang murah gila...
jadi, tadi lepas makan, n kemas barang2 nak balik esok, aku n suami terus g bank nak bank in bayar rm187(rm50+rm137). sms dgn upline ako(ana) dia kata akan pos hari senin brgku aka minggu depan sukanya aku, yela dok kat kg release sikit tensen walaupun sebenarnya geram dgn pengetua aku yg tak bagi pindah!!!!!

SUAMI RINGAN TULANG

tadi bila membaca blog sorang kawan, aku terfikir betapa untungnya ako coz ada suami yg memahami(sangat2)!!! ako bukan nak riak tapi aku memang bangga dengan suamiku!!! bukan apa masa aku berpantang dulu, dia yang jaga aku walaupun ada makcik tiri, tapi tak sama macam mak sendiri, suamiku pun dah takdok mak, jadi kami berdua senasib....
jadi, kami berdua memang bergantung antara satu sama lain dalam menguruskan rumah tangga, tanya2 orang2 yelah ipar duai ke, makcik tiri ke. memang dalam proses berpantang suamiku yg jaga aku. dia yg bakar tungku, masak lauk untuk aku, AKU BERASA SUNGGUH UNTUNG, ALHAMDULILAH!!! I LOVE U SO MUCH ABANG, U R THE BEST IN MY LIFE, dan sekarang anak kami dah 7 bulan sekejap je dah besaq, masa berlalu begitu pantas, tima kasih abang!!!
SAMPAI SEKRANG PUN DIA MASIH KEKALKAN SIKAPNYA BEGITU, TOLONG SIDAI BAJU, MASAK JIKA AKU TAK SEMPAT, BAB ANAK DIA LAGI CAKAP DARI AKU, (HEHEHE) AKU NI LAMBAT SIKIT,
SEKRANG PUN AKU DOK BELAJA MEMASAK DARI SUAMIKU HEHE!!!
betullah cakap tok guruku , kalo kita ikhlas , insayaalah kita akan jumpa orang yg begitu gak, semoga mahligai yg kita bina akan kekal sehingga akhir hayat, amin!!!

balik kampung

hai, lama tak menulis hehe baru semalam je menulis. biasanya klao cuti sekolah je, lepas abis ekolah hari jumaat ako terus balik, yelah nak cepat suamiku nak gi solat lepas tu, apo lagi balik kg la, tapi kali tak, keseian lak kata suamiku pada fahmi asik sampai malam je, takut dia kembung sepanjang perjalanan yelah walaupun stop2 tp sejuk dok dalam econ je.
jadi dia amek keputusan kita balik hari sabtu ye yang... tak kisah le yg penting dia mr driver dapat rehat yang cukup dan begitu juga anakku. lepas subuh nanti, kami bertolak!!!! NAK KATA SYOK BALIK KALI NI, TAK DOK LE, COZ AKU TAK DAPAT PINDAH HUHUHU SEDISNYA.....

BETOI2 FRUST, KALO IKUT HATI MALASNYA NAK BUAT KEJA, BETOI2 DUGAAN!!!













11

Wednesday, June 2, 2010

fahmi dah 7 bulan

semalam genap le fahmi 7 bulan, sekejap je rasa fahmi dah besaq. dia sekarang dah kuat makan, asal nampak je orang makan, dia pun ngunyah2 mulut. memang senang jaga dia, setakat ni takde lagi perangai yg pelik2 alhamdulilah, cuma yang sedihnya TAK DAPAT TUKAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sian anakku tu terpaksa berjauhan dengan babahnya lagi. nak masuk 4 tahun dah ako di Jb ni, bosannya TUHAN YANG TAU TANPA SUAMI DI SISI.... NASIB BAIK ADA FAHMI PENGUBAT HATI KU DI KALA DUKA, MAMA SAYANG SANGAT KAT FAHMI!!!!
apa pun aku bersyukur sangat coz dapat kak BS yang ok, dia boleh handle EBM, Fahmi pun nampaknya hepi dok ngan neneknya AKA kak BS. asik bawak g jalan je... tu la rezki dia agaknya.. dah le amek sikit bayarannya, dia jaga macam jaga cucu seniri, aku bersyukur sangat2, tima kasih ALLAH!!!

nanti nak cite pasai cuti lak, tunggu.................

Monday, May 31, 2010

hidup ni satu dugaan

hidup ni penuh panca roba, sedih betoi, tak dapat kubayangkan nak teruskan kehidupan bersama anak tanpa suami lagi, YA ALLAH APA LE DUGAAN AKU KALI NI?!

tak de ke peluang untuk ako pindah, cian suamiku terpaksa berjauhan bukan senang, orang boleh la cakap, tapi kita yang merasa susah senang, YANG PASTI AKO BERHARAP SANGAT AGAR ANAK TAK SAKIT SEPANJANG TEMPOH NI!!!!!!

Sunday, May 30, 2010

sedih tak dapat pindah

sedih,geram,kecewa tak tau nak cakap apa, TAK DAPAT PINDAH !!!!!!!!!!!!!! YA ALLAH APA LA HIKMAH DI SEBALIK SEMO NI???? BAGI LA PINDAH.

Wednesday, May 26, 2010

result pindah

hai taktau le nak tunggu esok hari rasa macam tak pijak bumi je, aka tanah le, kalo dapat pindah, sujud syukur ako, tak tahan le dok sini aka jb le, lagi2 berjauhan dgn suami sedis tau, TUHAN SAJA YANG TAU.... YA ALLAH TOLONG LAH HAMBA MU INI!!!!!!!!!!

ANAK AKU PAGI TADI POO BANYAK ALHAMDULILLAH DIA OK, TAK SEMBELIT RISAU GAK KALO SEMBELIT, CIAN DIA NAK MENERAN.... MAMA SAYANG FAHMI

nak sambung lagi ni semalam dapat gak beli cd aka cloth diaper lunatots, dah lama ako bercadang nak pakai, tp berkesempatan nak beli faham jela org baru... ingat nak basuh semalam,tp tidoq penat sangat hari ni ako cepat2 basuh tak sabo nak pakai hehehe, (maacam ako lak yang pakai, haha) mak yang terlebih

Tuesday, May 25, 2010

risau?

hari ni aku risau sangat2 coz hari penentuan utk tau result pindah tggl 2 hari lagi. tak tau nk ckp, suamiku lagi le, asik tanya je...
so nak hilangkan tension belek2 blog yg jual cd, cari punya dpt blog yg jual cd dkt area skudai apalg, aku nak try dah tempah td cuma nak ambil bila maybe bfore balik kg kot...
dapat le [indah demi anakku sian dia..... sape le yg dpt, ya Allah tolonglah hamba2 mu ini....

Sunday, May 23, 2010

solid food

alhamdulillah, dpt gak bt solid food for fahmi n frozekan,suka sangat coz dapat masak sendiri makanan dia n suami!!!! lega rasa, ni la berkat belaja resepi ngan kawan2 blogger kat SI. Com. mereka banyak membantu. lagipun, ako risau, kak BS bagi dia makan nestum ako kalo boleh taknak campuq ngan bijirin kat pasaran yg tak tau apa kandungan dalamnya. harap usaha ako akan berterusan amin!!!! sian suami dia ingat nak bagi anak makan masa umuq setahun, tak kesampaian impiannya, takpe lagipun fahmi dah masuk 7bulan.

tadi ako bt puri epal n puri carrot, rasanya cukup untk seminggu!!!, suka tgk fahmi makan tadi, berselera sungguh macam org dah biasa makan lagaknya, harap dia boleh tima semua mkn,amin

Thursday, May 20, 2010

perbezaan susu ibu gn susu formula

tadi aku dok godek2 internet ni, terjumpa blog kwn SI.com bagi perbezaan SI dgn SF. nak tampal je

Wednesday, May 19, 2010

breastfeeding 1

hari ni, aku rasa bersyukur kerana masih dapat menyusukan fahmi dgn SI. sekarang dia dah berumuq 6bulan 2mggu. walaupun stok susuku tak le semeriah kwn2 kat SI.com tp aku bertekad nak nyusukan dia samapi umuq dia 2tahun amin!!!! aku rasa tak saba apabila melihat dia mengunyah seolah2 ingin makan. menurut kak BS, dia ada jugak bagi rasa sikit2, aku risau gak coz suamiku taknak bagi makan lagi, dia nak mula bagi waktu cuti sekolah nanti, tak sabanya aku menunggu saat tu!!!! waktu kami tengah makan, tgk muka fahmi cian dia mengunyah2 seolah2 mcm dia tgh mkn!!!

Tuesday, May 18, 2010

terkejut?????????

ha, maghrib tadi lepas solat terkejut aku apabila baca catatan fb kwanku di perak dia dah dpt tau result dia tak dapat tukaq lagi, aduh, betapa berat telingaku mendengarnya,yang peliknya macam mana dia tau cepatnya............ aku pun tak saba menunggu berita 28 mei ni, ya Allah bagilah aku dapat pindah!!!! tak dayo dah asik berjauhan dgn suami!!!!! cian anakku....

Monday, May 17, 2010

Hari guru?

hari guru, selamat hari guru buat semua guru di muka bumi ini, ku teringatkan arwah ibuku,dialah guru pertamaku. mesti ramai yang terkejut bila aku bt statement begini(ada orang kisah ke?, hehe!!!)yela, aku ingat lagi bila ako malas nak baca al-quran arwah mak aku le yang bising2 suruh baca, mak nak dengaq hang dah baca sampai mana dengan pak mahat(guru al-quranku) apa lagi aku baca le ikut suka ati, budak lagi baru umuq 7 rasanya, hehe apalagi kena rotan le! walau pun sakit n marah kat mak aku masa tu, tapi sekarang, aku rasa terhutang budi sangat dengan mak aku dialah yang selalu mengingatkan kami sekeluarga suruh solat, baca Al-Quran n etc. tak terbalas rasanya jasa ibuku, ibu i love you forever, al -fatihah buat ibuku!!!!!

tak sabar nak pindah

hari ni, suami tepon katanya, dah dapat surat dari KPM? kebetulan saya pun baru turun dari opis tadi, takde pula surat, berdebar2 rasa moga2 dapat le pindah balik pahang, harap sangat, kalo tak berjauhan lagi la dengan suami. dah 2 tahun kahwin, mengandung sorang, ni membesarkan anak pun sorang harap dapat lah pindah amin!!!!

Sunday, May 16, 2010

tak pandai lagi nak berblog ni, tu la ketinggalan sikit berbanding orang lain, lepas ni kena belajo ngan kengkawna yg lagi pandai...

blog baru

salam,tak sangka aku dah create my own blog, dulu punya ada tapi tak aktif, yang ni harapnya aktif