CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

gambar izul fahmi

Tuesday, October 18, 2011

skool baru....

rindu gak ngn sklh lama, suasananya, tp tu la SABK TETAP JUGA SABK jugak kan, tp tu la namanya SABAR....

walau bagaimanapun,pihak pengurusan seharusnya sedar masalah dalaman yang dihadapi.... byk kengkangan2 y pihak pgrsn / LPS tak nampak or buat2 tak nampak..... PELIK2!!!!

banyak masalah dalaman yg nampak di sini, tp tu la nak bt cm ne.....

yang penting niat sebagai PENDIDIK tu BETUL lg2 di sekolah yang semonya MUSLIM, moga2 ALLAH BG KEKUATAN KEPADA KAMI, AMIN!!!!

P/S: bukan mudah nak jadi pendidik zaman sekarang ni, setiap sekolah berbeza cabaran dan halangannya..... YANG PENTING SEBAGAI HAMBANYA JGN LAH PUTUS HARAPAN, KERANA ALLAH SENTIASA DI SISI KITA.....

Sunday, October 2, 2011

br edit.....

br nk officially use my hometown punya nama kt profil, pdhal dh lama pindah hehehe( br 4bln ) .

apapun, kalo takdok kelas ujung minggu , confirm blk umah kg..  thanx ALLAH DAPAT GAK PINDAH...

sekali sekala, teringat gak jb..byk memori di sana....

semangat br negeri seniri...

dah setahun 11 bulan cepatnya....

cepatnya masa b'lalu, tup tap tup tap, fahmi dah nak masuk 2 tahun bln depan..... yea yea.... mama suka.... fahmi dah besa, anak bujangku dah besa, luv u, bebeh....

 suruh apa je dah boleh... alhamdulilah!!!! very independent, tak mau org tolong dia bt sesuatu... tak pe belaja pelan2 ye ankku!!!!


mama sayang fahmi,semoga fahmi menjadi anak yg soleh selama-lamanya, insyaallah!!!!
p/s: tak sempat upload gambo br mi...

Wednesday, September 28, 2011

malasnya sekarang....

huhuhu malasnya skrg nk bt entry baru, byk keja la, lg2 bdk2 nak peksa minggu dpn, bt kelas, dibriefing PMR, program ngn parents huhuhu penatnya..... tp takpe berbaloi i suka my students dah makin bgs prestasi mrk i likeeeee (hehehe perasan sorang, aku br amek alih dlm 2bln lebih slps bertukar..) bkn pe anak2 emas ku aka bdk y tak lulus semonya dah cantek markahnya!!!!! ALHAMDULILAH!!!

bangganya cikgu dgn korang!!!!! teruskan tok minggu depan PMR chaiyok.... here we come!!!!

p/s: YA ALLAH PERMUDAHKAN LAH PEPERIKSAAN ANAK2 MURIDKU,LAPANGKANLAH DADA MEREKA, BGLAH MRK BLH JWB DGN JAYANYA!!!!!AMIN YA ALLAH!!!

Wednesday, September 14, 2011

bola ooo bola

ni la anak ako sorang memang gila bola mainan lain tak heran asik bola, dia memang suka dr umur 9bulan lagi, sepakan kaki kanan memang kuat n padu. ako yg jd mangsa kena main sekali bla geng dia dah blk... siap kena kira one two three hahaha mak pun kn main bola huhhuhu..

tp mmg srnk tu la hiburan kita , kalo tak dok dia sunyi nya la umah...

ni skrg bz lompat2 dr sofa ala2 bungee jumping alahai  1,2,3 anakku.....
 cayang fahmi!!!!!

tq ALLAH!!!!!

Saturday, September 10, 2011

nak cite gak...

ari raya ke-3 ritu genap la fahmi setaun 10 bln jap je masa b'lalu dh dkt 2taun, n alhamdulilah ako masih nyusukan fahmi tanpa campur fm, tq ALLAH!!! rs bahagia tgk dia m'besar tanpa byk kerenah, tak susah sgt jg dia cuma lasak mmg sgt.... hehehe tp dia dgr kata juga,dh blh pahm apa org cakap, dh pandai cakap olonng amek ola(tlg amek bola), akit(sakit), atuh(jatuh0 n bbrp patah lg...

tak terlambat lagi(salam lebaran)

rasanya tak t'lmbt lagi nak ucapkan bt semo rkn maya di sini SALAM LEBARAN,MOHON AMPUN & MAAF ANDAI KATA TERSALAH KATA, T'SALAH TAIP N ETC, moga lebaran kali m'mberi penuh makna bt semu, amin!!!!

p/s: syoknya bila nak b'baby lagi ni??????( fahmi dh dkt 2taun,)

Friday, August 12, 2011

bersiaran dr negeri tok gajah

huhuhu lama betoi tak update entry....... sedisnya nak bt camno, den baru bertukar balik negeri seniri ni, banyak koja la, lagipun line tenet tak berapa nak cantik t'paksa la memerap lama sikit......( sikit ke ni???????)

huhuhu dh balik sini, tak terpecat la ako dr jawtn guru kaunseling, no more counselling lagi lepas ni, coz i dah jd cikgu biasa hahaha sebenarnya sedis gak coz dr bidang kaunseling kena ngaja bm, sejarah n geo(subjek kegemaranku). apa blh buat, tak pe lps ni kn mantapkan p n p la!!! amin, bulan2 pose ni!!!!

p/s: rindu kat bdk2 waddin......
      hai lee min ho pulak.....

Friday, July 1, 2011

1 tahun 8 bulan dah

ish sekejap je masa berlalu, dh setaun 8 bln ako nyusukan fahmi, tak penah campuq lagi la, alhamdulilah!!! dia pun skrg kurang nyusu waktu siang, mlm memang ngempeng abis la......

thanx Allah, coz giving this strength 2bf him til 2day!!!!

mama luv u fahmi!!!!!!!!!!!

suami ooo suami

ako jrg cite psl cik abang ako ni.... hehehe dia ni dolo2 keja hotel, pas2 berenti pnt katanya dh tua(tua ke, kalo org jumpa mest kt kami sebaya huhuhu pdhal dia tua dr aku)


walau apa pun, ako sayang sgt kat dia (gado2 tu biasa la) tp dia lah yg terbaik btku, jodohku (moga kami kela sehingga akhir hayat,amin!!!!)

ni dok jauh kejap(dah tk tahan ktnya, rindu kat anak, memang dia syang sgt kat anak dia, hehehe yg best wktu berpantang, dia yg jaga!!!)

(terlebih interfrim lak, bahayo ni.....)

Thursday, June 30, 2011

kerja kursus tak siap lagi?????

hey, ako susah ati betoi, bdk2 kat skool baru aku ni tak siap lagi kerja kusus Geo, tak ke gila namanya? apa cikgu dia bt sebenarnya??????

hai korang2 tolong lah siapkan kerja kusus tu, takan cikgu nka ketuk baru buat????!!!

diaorg tak risau ke, kita yg takut......

lahai bdk2 zmn skrg!!!!!

dah berakhir....

alhamdulillah, lega den dh lps kissm, tak tiduq mlm kenangkan kissm ... sku kerja dok ulang alik dr hotel ke umah, yela tak sampai ati nk biarkan ankku cian dia nyusu lg!!!!

aku kalo blh tak nk bg FM kat dia dan blm sampai lg la ke tahap, arap2 impian nak sampai 2 taun nysus tu dapat la....

ni dah nak masuk setaun 8 bln!!!!! chayok mama

Sunday, June 26, 2011

siap jugak akhirnya.....

alhamdulilah, berjaya jugak siapkan tugsan Kissm ni, lps ni nk kena study pulak, ya ALLAH BG LA LULUS , AMIN!!!!!! KASIHANILAH HAMBAMU NI HUHUHU!!!!!

Saturday, June 25, 2011

tugasan Kissum tak siap lagi!!!!!

huhuhu tugsn kissum tak siap lagi, helpppppppp!!!!!!!!

apa nak jadi ni?!!!!!!!! tolong lah Allah!!!!!

tak lama nak pose...

tak saba rasanya nak pose seronok hehehe 2 taun kebelakangan ni tak yah ganti pose hehehe, alhamdulilah penuh pose penangan menyusukan fahmi full. taun ni tak tau la rs cm tak dpt je, tp mana tau kuasa tuhan....

apa pun, SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN TAK LAMA LAGI , ada lagi sebulan rasanya lah, seronoknya!!!!!!


pose oooo pose......

(tadi jumpa pengasuh lama kata anakku kecik hehehe tak cukup makan sedihnya), maknya tak poandai jaga gaknnya...

lama betoi....

huhuhu, lama betoi tak update entry br ni, penat pindah umah (dr johor ke pahang) nasib baik la brg tak bnyk memang bajet nak pindah, cuma peti ais je la terpaksa jual huhuhu (tu yg byk berjasa coz simpan susu si fahmi) , aapun selamatlah ia medpt tuan baru!!!)


jd, den pu terpaksa beli baru kat pahang ni, mula tgk pana.... dua pintu tu huhu laeh2 bdk salesmen tu kt takdok stok, aleh2 cik amek si tosh.... la, ok rsnya coz jimat tenaga ada sticker TNB lagi hahaha arap2 jimat la yek, bknnya aku berniaga pun!!!!!!!

anyway, rindunya nak berblog tp apakan daya tmpt brku takdok 3G, kena la cr alternatif lain.....

Friday, June 24, 2011

???????

pening kepala la, nape blh ubah lak blog aku kjp tadi

Saturday, May 28, 2011

selamat bercuti kepada semua!!!

rasanya ni masuk hari ke2 cuti. mest ramai yg dok bz naik pelamin la, tunang la, nikah, pi melancong la dan pelbagainya, apa pun, MOGA APA YANG KENGKAWAN SEMUA LAKUKAN BERJALAN DGN BAIK, AMIN!!!! INSYAALLAH!!!! HEPI HOLIDAYS!!!!!

MAMA,LUV U FAHMI!!!!

Wednesday, May 25, 2011

ALHAMDULILAH, AKHIRNYA...

alhamdulillah, akhirnya tercapai juga impian nak pindah balik negeri den, PAHANG. lega rasanya, selepas 5x memohon dah naik fedup. tak expect pun dapat, apa pun alhamdulilah, ada rezki kali ni!!!!1

PAHANG HERE I COME,

tak tau la mcm mana cabaran akan datang ni.... huhuhu

Sunday, May 22, 2011

malasnya.....

hehehe malasnya nak update blog ni, rini takdok mood le, sakit perut huhu, dah tau tak leh mkn peanut byk2 tp mkn gak(smlm bt nasi lemak, i luv the kacang, lama tak makan huhuhu....)

anyway, rini jd lagi malas nak buat, YA ALLAH TOLONGLAH HAMBAMU YG DHOIF NI.....

rindu fahmi......

Saturday, May 14, 2011

breakfast omputih2

2 ari cuti ni, breakfast stail omputih je, bt mashpotato boh chicken gravy, chips, and sosej. takdok coselaw je, takdan nak buat!!!!
 tp yg penting sedap!!!!! hehehe. enjoy ur weekends!!!

baru rs lega...

ni la br dpt cuti sabtu ahad, biasanya mest skool, letih tul!!!! apa blh bt mmg keja den...

apa lagi dok b'santai2  ngn ank teruna kesygnku, si fahmi hehehr, luv u fahmi, u r my heart, my soul (chewah...)

"SELAMAT HARI GURU BT SEMUA"""-TERIMA KASIH GURU2KU INCLUDING MY PARENTS!!!!, LUV U ALL!!!

Wednesday, May 11, 2011

lega dah abis...

huhuhu penin pala den tgk skrip jwpn bdk2 ni nasib la form 1, kalo form lain lama dah kena tulah....




alhamdulilah akhirnya siap jugak!!!!! thanx ALLAH!!!! LEPAS BT KEJA LAIN PULAK YG B'LAMBAK2!!!1

Tuesday, May 10, 2011

meh sape2 nak tanda skrip jwpn peksa....

huhuhu bermula lah episod minggu ni dok kerja tanda skrip jwpn bdk2 ni, naik pino biji mata den!!!!


yelah penat aku ngajo ssrh bt perenggan, dia tak bt2 geram nya la hai, nasib baik form 1, kalo form 5 moh aku nak suruh dia minum je ayeq rebusan skrip jwpn dia.... hangin je.....

apa pun, cikgu zmn sekrang ni kena lbh byk berSABO berbnding ngn dolo2(zmn ako le tu..) keranah bdk zmn cyber ni mcm2 !!!!!

Sunday, May 8, 2011

lagi 5 bulan lagi....

sekejap je masa berlalu, tup tap2 dah setaun 6bln lebih nyusukan si fahmi alhamdulilah sampai gak hajat...

ada lagi 5 bln lebih... YA ALLAH MOGA SAMPAI LA 2 TAUN !!!!!!! A MIN

Saturday, May 7, 2011

selamat hari ibu bt semua!!!!

selamat hari ibu, rasa seronok bila murid2ku ucap semalam!!!! tima kasih kalian!!!

lepas ni, nak tunggu fahmi ucap rasa2nya taun depan la!!!!

walaupun, mak ku dah lama takdek, tp mak sentiasa di hati kami adik beradik!!!! luv u, mak!!!!

pengorbanan mak tak terhingga!!!!!!

Friday, May 6, 2011

penatnya.... skool lagi

tensennya ari sabtu skool lagi ,asik ganti je, dh bepa minggu asal sabtu je skool, boring betoi,

ni penangan deepavali la... huhuhu kena ganti....

sabo jela, apa boleh buat!!!!


hidup ni sekali je!!!!

huhuhu.......

banyak betoi keja tak penah2 nak abis2....... huhuhu

tu br keja dunia, belum lagi kira keja akhirat, apapun dunia ni ladang kita tuk akhirat nanti......

Tuesday, May 3, 2011

rindu huhuhu teruk ni...

huhuhu, mama rindu fahmi la, ni la penangan cuti 3 ari, asik berkepit ngn fahmi je hehehe, mama luv u!!!!

keja,keja, keja.....

penat betoi

penat betoi la minggu2 peksa ni huhuhu kena jaga kelas straigt 3/4 masa huhuhu, baik m'gajar....

p/s: apa pun bt anak2 muridku selamat menjawab ye!!!! jgn tidur tau...

Thursday, April 28, 2011

tak tau nak cakap pe ari ni...










selamat berujung minggu semo!!!!!! (cuti 3 ari ek nak bt pe????)

utang oooo utang....





takut gak tgk kenyataan berita yg dibuat CAP ala persatuan pengguna Penang. boleh dikatakan separuh dr pendapatan isi rumah kita diperabihkan tok bayar utang2 huhuhu (betoi la tu.....)

info lanjut boleh baca kat cni ye

apa pun perancangan kewangan tu penting dlm rumah tangga kita( berpada2 lah ngn apa yg kita hehehe ( cakap kat dr seniri gak)

Monday, April 25, 2011

sokong susu ibu 100%

susu ibu memang banyak kebaikannya, tu memang tak dapat dinafikan lagi!!!!

apa pun sesiapa yg baca entry boleh la rujuk kat sini yek utk info yg lebih lanjut.

mama cayang fahmi....







Wednesday, April 20, 2011

RINDU.......

dah lama sangat tak bt entry baru, RINDU PULAK RASANYA HEHEHE!!!!

 bz betoi dr awai bln 4 ni, sejak dr isi borang pindah hingga la ke program pelajar, tuhan je la yang tau....

ni bukak2 gak br ada kesempatan huhuhu....

apa pun mama luv fahmi!!!!! pagi2 buta dah rindu anak hahaha!!!!!



Thursday, March 31, 2011

TUKAR..... HUHUHU

huhuhu penin pala den br je buka eg tukar nak isi, rupanya tak buka.....
kata buka 1hb, ni kan dah 1hb (1hb 4 jan 2.24pagi) betoi la kan,

apa la deyme ni, penin pala, nampak gaya kome kena ngisi awal pagi esok, mesti bz gila punya, mesti ramai org nak b'tukar, (YA, ALLAH DAPAT LA AKO TUKAR BLN 5 NI) kengkawan tolonglah doa tok kome ni, huhuhu sedih tau, PJJ !!!!

Tuesday, March 29, 2011

ALHAMDULILLAH....

penatnya hari ni, alhamdulillah fahmi dah ok dah lega demam. seminggu dia demam, berjaga mlm tak yah cakap le, g sekolah mcm orang lalok je... (sabar je....)

kebetulan ayahku kat kg pun demam cian dia, nak balik jauh..... hanya doa n telefon je.... huhuhu. nasib baik ada makcik tiri, dia la yg jaga. ( abangku yg kat klang tu blh la balik)

tak pe tu tugasa hakiki, kenalah bt betoi2, nanti mkn gaji tak BERKAT susah pulak (mcm2 akan jadi......., harap2 murid2ku halalkanlah ilmu yg diajarkan dan yg dikongsi bersama mereka, AMIN!!!

mg perjalanan hidup ari ni n seterusnya berjln dgn lancar n BAIK, INSYALLAH!!!! (BEGITU JUGA DGN RAKAN2 PEMBACA BLOGKU YG TAK SEBERAPA NI!, AMIN!)

Monday, March 28, 2011

dilema... dilema..... huhuhu

mcm mn ni dpt tgsn kn bermlm dgn student bawah program JPN n IRDA. ( dah la pi taklimat tak dapat surat, sampai je dah abis huhuhu.....

 pening kepala ni, mana taknya mcm mana dgn fahmi, betoi2 dugaan ni, nasib baik la 3 hari 2 mlm, pening kepala den ni............

tempatnya teka jauh ke dekat......
^


^



^



^





^




^


SENAI.


^^^^^ jauh gak tu jaraknya dgn kg melayu, huhuhu dugaaan..........


arap blh la selesai, amin!!!!!!!

Saturday, March 26, 2011

SubhanAllah......

subhanAllah, masyaAllah, Allahuakbar.... berakhir la sudah AQ 5(akademi Al-Quran) tadi tepat jam 10.30mlm.

aku rasa rindu la pulak lepas ni nk tgk pe ari Sabtu mlm...

tp sebenarnya mmg sgt2 bgs TV9 bt program ni, bkn shj dpt cungkil bakat baru dlm seni bacaan Al-Quran malahan rakyat M'Sia (muslim khususnya) kembali dapat memartabatkan AL-Quran di sanubari kita, InsyaAllah!!!! (apatah lg dunia hari ni amat menakutkan.....)

sedap dgr bacaan, sejuk hati jiwa, terapi rohani bila dgr bait2 Al-Quran, bkn mudah nak belajar Al-Quran ni, tp dgn usaha doa n tawakal insyaAllah, Allah akan bantu!!! aku sgt berharap moga program ni diteruskan lagi!!!! MARHAH2 PEMENANG AQ 5 N TV9!!!!!

p/s; suka tgk rancangan" adik & Al-Quran" baca Al-Quran n terjemahan.
 mg anak2 kita akan begitu juga amin Ya Allah!!!! (tengah dok b'kira2 dgn asben planing nak anto anak ke maahad tahfiz kat Shah Alam tu, dlm 10 taun lagi hehehe mg tercapai la!!!!!)

Thursday, March 24, 2011

budak zaman sekarang....

stail belajar bdk zmn skrg mmg lain, kita dulu takut hormat ngn cikgu, malu kalo tak bawak!!!!!

tp bdk skrg kalo tak bawak selamba je, blh sengih2 lg takdok rs segan silu ngn keslahan seniri, langsung takdok nak minta maaf ngn guru....


 walau mcm mn bkn semo bdk cm tu, ada jugak yg ok tp tak ramai...

agak2 nya salah sape ek, ibu bapa ke pendidik or masyarakat or keadaan sekeliling?!!!

tu blm lagi yg kurang ber ajar..... mcm mn ilmu nak berkat?!!!


risau jugak mcm mn anak deng nanti bila dah besar........

Wednesday, March 23, 2011

grllllll power... yea!!!

gombiranya rasa hati tgk susuibu.com masuk metro lak. caya lah Pn. Kamariah n team!!! MARHAH2!! selebihnya kengkwan leh baca dalam metro hari ni ye...

dapat juga kita memartabatkan n menyedarkan kepentingan susu ibu ni. lg2 skrg ni dah ramai celebriti (dlm or luar negara) yg susukan anak mereka seniri. nape la masih ada lg antara kita yg takdok kesedaran tu?!!!!

PELIK, PELIK............DUNIA NI!!!!

selamat dah.... 2010

rini bebdk SPM 2010 amek result, selamat dah perjuangan, ada yg berjaya dan ada kecundang...

walau bagaimanapun, ini bkn penghujung hidup mereka, yg penting mereka tak putus asa n nak berusaha lagi untuk diri, keluarga dan masyarakat.

kalo ikutkan result skoolku tak bepa cantik la berbanding taun2 dulu, tp apa boleh bt, yg penting skool lulus 100%(ikut subjek BM ).

P/S: teringat zaman2 aku peksa dulu (hehehe, suka sgt study last minit nasib baik tak kantoi)

Tuesday, March 22, 2011

perkembangan fahmi setaun 4bln lebih

suka dgn p'kmbgn fahmi suka b'ckp byk kalo xlayan kang merajuk....
1) kalo b'ckp seblh umah blh dgq kuat tak kuatnya suara dia.....

2) sekarang selain dr pandai menari suka menghiburkan org sekeliling dgn telatah lucunya jln jengket2.
3) suka sgt tanya "apa tu" byk kali- semua benda nak tau. blh ckp " mama,abah, chaq(ayahku), kak, nen, bak kit, nak" and suka nyanyi sorang2 hanya dia je tau apa yg dia nyanyi.
4)pantang nampak labtop nak jugak main hehehe
5) tak kedekut, boleh share mainan dgn org lain
6) suka sgt dgn BOLA pantang nampak bola mesti nak main, dah pandai sepak walaupun dhn bola yg kecik
7)dah boleh masukkan shape ikut bentuk tanpa bantuan org lain
8) masih takbo leh tggl sorang, mesti buka siren- manja sgt. nak kn ada org kat dia.
9) masih suka makan ubat gigi,

Sunday, March 20, 2011

luahan perasaan!!!!!!!!!!

letihnya hari ni banyak benda nk bt hehehe dkt2 nk abis cuti br t'hegeh2.....


tak lm lagi borang tukar nak kuar ya A llah bg la dpt pindah bentong!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, March 17, 2011

adakah ia satu tanda bt kita???!!!!

masyaAllah, br2 ni kita semua dikejutkan dgn malapetaka yg menimpa negera matahari terbit, sapa lg kalo bkn honda mari negara JAPAN. ngeri bila tengok kan video2 amatur,

ADAKAH IA PERINGATAN BG KITA OLEH ALLAH TAALA?!

SUBHANALLAH!!!!FIKIR2KAN LAH......

rindu kampung!!!!!!!!!!!!!!!!!

huhuhu rindu tau balik kg... alahai kampungku walaupun hanya tinggal ayah kesayanganku , tp tula buah hatiku (selain dr hubby n fahmi endsomku hehehe)

mak dah tiada,kebetulan aku mmg rapat ngn ayah dr kecik, kalo tak n dok jauh ni tak sah kalo sehari tak ckp mesti nak dgr suara ayahku!!!!


SAYANG AYAH!!!!! TULA KWN BAIKKU HINGGA SEKARANG!!!! (melihat wajah ibu bapa kita dengan kasih sayang juga dapat pahala tau!!!!

Monday, March 14, 2011

$1???

ni la kejonya ujung minggu kalo dh cuti x balik kg huhuhu sedisnya ( tolong kawan tgk kan keja kat seberang tambak sana hehehe  s'pore la apa lagi


gaji sana banding ngn tmpt alahai ciputnya $1 = RM2.35. bosar beza tu!!!


tula cian pulak tlg lah tgkkan tuk hubbynya.. kos sara hidup sini mahal coz sempadan sana apa boleh bt tu la nasib kita...

tunggu gak bila RM nak naik semula................

Saturday, March 12, 2011

tak balik...

ujung minggu ni masak nasi lemak je, bt lauk puyuh sedap kan.. hehe saje je,.... tak balik kg huhu


ingtkan nak balik tapi tak jadi, takpe la cuti bln 5/6 nanti balik la, harap terus pindah ke bentong!!!!

Wednesday, March 9, 2011

tadi sambil2 bt RPH minggu ni (hehe br nak siap) dok sembang ngn PAR makmal, dia cite la kisah adik dia kn tggl ngn pakwenya, dah lama b'cinta dkt 10 taun lama tu (kalo ada anak,mesti dah skool bdk tu, jgn mare tau)

bila dengar, sediah gak coz masih ada lagi org puan yg kena buli ngn org laki. (dia posting kat daerah ulu2 kelatan, jdnya kat area situ hnya org kltn la ramai, ada la hamba allah kat skool adik kawan sy ni tak sodar diri dah kawin tp ada hati nak ngorat adik kwn saya ni, tak ke pelik tu?!!! lepas tu siap jeles2 lagi ( gila betoi org laki tu,jeles sampai nak kes pkl anak dara org, haru betoi org skrg ni!!!!

jadi si pakwe tau, tak nak pulak tima explanation si adik kwn saya ni, terus minta putus!!! mcm2 dunia, b'fikiran secara matang, jgn membuta tuli( agaknya ada hikmah di sebalik semua ni)


lepas ni, mungkin ada yg terbaik menanti sape tau!!!!

Monday, March 7, 2011

kawan lama....

ari ni ada masa sikit godey2 fb, jumpa my old friend ms belajo kat UM dulu, lama btoi tak jumpa dia since praktikal lps dia kawin, dah tak jumpa...

tu la kdg2 bgs gak ada lmn seswang ni, cuma cara kita use it wisely or not!!!

Sunday, March 6, 2011

nak buat pe yek...

tgk rcgn "sarapan" kat tv3 td bes gak bkn pe nak dgr suara jantan p'gacara tu hehehe!!!

mmg seksi le jarang ada lelaki yg suara cm tu!!! (apa ke merapu ako pg ni?!) dok pikiq2 angan2 tu dah lama dah nak bt giveaway tp tak dan lagi....

nantikan ye insyaallah akan kesampaian giveaway ku yg pertama


tengah seronok dengar lagu debbie gibson (luv d 80s)

Saturday, March 5, 2011

masak pe yek...

td dok pikiq2 nak masak pe yek sebenarnya "M" tu ada hehehe tp sian kat anak ako jd kuatkan smgt n tekad hehehe masak le udang paprik, n ikan bakar udah le

tak smpt nak snap gambo,nyum2....

semangat ooo semangat dimanakah kau????????

ujung mnggu ni perasaan "M" tu kuatnya alahai malas serba serbi, apa la nak jadi ngn aku ni, tggl 1 bln lagi nak isis borang pindah ya Allah....


TOLONGGGGGGGGGGGGG DPT LA KALI NI. PLS................

Friday, March 4, 2011

e-billing, senangnya hidup...

alhamdulilah skrg semo betoi2 di ujung jari, bln ni mmg ako xsempat nak byr bil kat kaunter, jdnya byr semo bil melalui on line je... dr bil utiliti hinggalah ke simpan duit anak hehehe, mmg xsmpt nak gi mana2 pun .... thanx jugak kpd all the company ygb wujudkan e-billing ye!!!!

Thursday, March 3, 2011

penangan futsal...

huhuhu dah lama tak main sakit kaki bais, yelah taun lps asik skip je coz takut perut terburai hehehe(c-rean).

so, smlm dpt peluang main abis sampai sakit kaki hehehe,gatal sgt nak main...
apapun dpt no 2 ok la... main dam aji lagi... tak rugi la b'golek2 hehehe


lama tak jum[pa kengkwn GBK( guru kaunseling) lain kat JB n Pasir Gudang ni....


lain kali bt lagi tau,mmg best la!!!! happening

seminar, seminar gak, main main gak !!!!

Tuesday, March 1, 2011

hybrid...

hybrid oh hybrid skrg ni tgh hangat kereta teknologi hybrid nak save enviroment la katakan... tul jugak asik pakai petrol tiap2 taun minyak asik naik xpenah nak turun... tu yg bagsnya keta hybrid cam honda clarity ni (kakt malaysia takdok lagi la) use hidrogen tuk fuelnya.

besnya kalo dpt clarity


dengarnya proton pun akan kuarkan hybrid car xtau le rupa cam ne...


apapun syabas honda vote for earth...

Monday, February 28, 2011

order barang..


smlm godek2 jln2, nampak dis iklan, sy nak try la... arap2 ok la mukaku yg ada jeragat ni... hehehe ari ni brg sampai... aku ni mmg jns yg tak pakai apa2 just cuci muka je... org malas katakan lagi2 dh ada anak ni(br sorang huhuhu)..

jeles tgk muka2 licin cam ni









i try ye, hope ok la the result.. nantikan entry akan dtg .. jenama tak blh kasi tau lagi...

Sunday, February 27, 2011

baru b'angan2

td dok survey2 laman web wescourt planning nak beli brg kat situ, tetiba jumpa forum ni recommend takyah la beli brg kat wescourt n cavenzi. tipu byk org,cmc2 lagi brg yg order lambt sampai, nsb baik br b'cdg belum pi lagi, lgpun belum dpt pindah ... br nak b'angan huhuhu takpe la kita tgk kat kedai perabot biasa je la... tak rugi pun!!!!

eksiden....

smlm masa g pasar mlm, br je jln sikit, tetiba ada org kena langgar ngn keta alamak... t'kjtnya rs bdebar dada coz dpn mata, keta tu langgar lari dia lanyak sampai 3x tergolek bdk tu, ngerinya ako... Ya Allah, blh pulak dia lari... dosanya tuhan je yg tau... org ramai yg nampak masa tu...pasar mlm kan...(tak sempat nak snap coz t'gamam sgt...)

tolong la hati2 sikit wahai driver2 di luar sana, jgn la main laju je bwk... pelik betoi org m'sia... bila la nak berubah?!!!

Saturday, February 26, 2011

program di pg2 ahad

(thanx google)
hari ni pepg lg dah siap bsh baju, n masak awal2 hehehe senang nanti si anak omputih bangun leceh sikit, dia pun nak bt keja....

pg ni masak nasi minyak n sambl udang lauk sampign telur grg n ikan masin...
meh mkn kgkwn tghari takyah masak dah hehehe senang cite, jap agi nak test bwk keta lama tak bawak hehehe

Friday, February 25, 2011

kota kinabalu...

wow besya kalo dpt pi sana... ada dah angan2 nak ke sana tp kan nanti dulu... semo program kena tunggu lepas dpt PINDAHHHHHHHHHHHHHH

bila blogwalking ke mamazakwan, alahai besnya dia taklama lagi nak ke sana...

lea, bila kak nak ke sana ni?!! jelesnya....

nanti dulu....

hehehe preggy ka taun ni?!!!! huhuhu nanti dulu bg aku dpt tukaq itu balik pahang la... kalo tak alamak sorang2 mau pi itu jumpa doktor oooooo TIDAK........ mau pengsan la.....


mg2 doa kami dimakbulkan mu ya Allah!!!!!



pindah.......



di mana kah ia?!!!!

selesai dah...



semalam, bdk2 dah abis peksa, jdnya phk skool suruh bt motivasi, jd la jmpt p'ceramah, tp al kurang al bgs sikit... tp takpe la lain kali dh tau takyah jmpt dah mgkn tak brp sesuai dgn pelajarku, lps ni jmpt org lain pulak insyaallah!!!!


esok cuti nak bt pe yek!!!?????? dh lama tak cuti 2ari mggu lps ganti skool...

Wednesday, February 23, 2011

penat....

penatnya..... kalo ada program mesti penat... ya allah, tp lah demi ank2 muridku b'sabo la.... motivasi 000 motivasi....
tak dan nak load up gambooo

Tuesday, February 22, 2011

hasil tenusu...


alhamdulilah, ni hasil tenusuku ptg ni, ada la rezki fahmi tuk esok, sayang fahmi!!!! (sori sgt gambo herot la pulak hehehe!!)

dapat gak mama susukan fahmi sampai 2 taun!!! amin!!!!






ni rupa fahmi si anak org putihku( panggilan ank muridku)

nampak sgt kenyang mkn n isap nenen

huhu nufnang

tadi tgk akaun kat nuffnang, huhu ada la 0.25 kelako kan, nampak sgt la tak glamor nya kita ni!!!!
saje je, nak cite, saje td boring2 lps tanda paper student blogwalking le.. pino bijik mato tgk skrip students. apa pun i luv coz u all faham juga apa yg cikgu ajar, cuma tersesat 1 @ 2 org yg tak berapa pandai bt ringkasan..

minggu peksa...


minggu ni peksa kat skool, hehe bdk2 pun penin kepala hahaha kena jwb soalan cikgu lg penin tanda skrip jwpn yg mcm2 huhuhu apa pun itulah atr asam garam seorang GURU...

apapun aku b'syukur Allah bg ku jd GURU. tima kasih segalanya ....

Sunday, February 20, 2011

BOSAN


hari ni dok berdua ngn heroku fahmi, taktau nak bt pe, bj semua dah iron, almaklumlah kalo tak si fahmi pun bz nak bt kejo gak, rajin sgt le tu hehe. susah nak bt keja lain nanti dia pun bz nak tolong, kita pulak yg susah ati takut dia luka, paham2 jela tinggal kami berdua, better aku berati2 jgn bg dia get wound...

rindunya kat suamiku "abang kita rindu kat abang le" bosan gak asik cakap ngn fahmi. dia lak tgh galak berlari letih kerjakan dia... hero ooo hero kecikku!!! saba la ya Allah!!!! mg Allah sentiasa bagi kekuatan pd kami!!!!

Saturday, February 19, 2011

insan yang kusayang

ha rasanya aku tak penah bt entry pasai sorang insan yg penting dlm hidupku selain ayah n fahmi kecikku, siapa lagi kalo bkn suamiku hehe!!!(nakal kan aku ni tak penah entry pasai dia, asik2 cite ami ku sayang)

minggu ni dia takdok(tak dtg) al maklum la kami ni pasangan PJJ hehe tula KPM tak penah nak luluskan aku pindah hi tensen tau hidup tanpa suami di sisi, hanya Allah je yg tau, ngandung sorang sampai waktu cek doktor tanya "mana suami awak" , suami saya kat pahang la dokter, tula dugaan sggh aku dok kat Jb bosannya!!!! sian anak aku ni kan..

tapi apa yg nak kata kat sini, suami aku ni memang seorang penyabar manakan tidak dah 3 taun kami dok b'jauhan, tak tau suami2 kat luar tu mcm mn kalo dlm keadaan kami ni...

tula kalo org tanya taknak ngandung lg ka? bkn taknok aku xsgp lg bt masa ni, letih jaga fahmi sorang dgn keja lg tanpa suami di sisi... hanya Allah je yg tau!!!
i luv abang!!! mg kita b'sama hingga akhir hayat, amin!!!

Friday, February 18, 2011

RINDU LA, JIWANG LA PULAK

jam br kul 9setengah, aku dah rindu aku pada fahmi, mama rindu fahmi la!!! bosannya skool ganti!!!

tanda2 kebangkitan Islam

awal2 taun 1432h ni or lbh kita kenali 2011 ni kalo lihat di asia barat kebangkitan rakyat menentang kezaliman menjadi2, tunjuk perasaan sana sini....bermula dgn tunisia, diikuti dgn mesir (dah tumbang pun hosni, bgs sgt le tu asik nyusahkan rakyat.. dan skrg ni yaman. tu la kuasa Tuhan, kita taktau pun di mana dan bagaimana ia bermula tp kalo Allah dah gerakkan terus je ia jadi... adakah ia tanda kebangkitan islam,wallahu'alam....



tula kadang2 bila t'fikir ttg kita ni jgnlah sampai Allah tarik nikmat ISLAM n IMAN kita satu hari nanti!!!

moga2 Allah sentiasa tambah nikmat tersebut di samping kita perbaiki amalan kita n ibadah kita InsYaallah!!!!(mati dgn klaimah syahadah,amin!!!)

Thursday, February 17, 2011

sayangkah aku?!!


hari ni sambutan maulidur rasul peringkat skool ku. walaupun sederhana, tapi bermakna tang penceramahnya yg tanya semua hadirin tau sifir 1-12, sifir nabi pulak cmane?! ha jawab kengkawan....

tula asik tau 2x5=10 n lain2 lagi tp kalo tanda kita sayang nabi, maksudnya kita sayang Allah gak, kalo cinta Allah, maksudnya kita m'cintai nabi, bak kata sorang p'ceramah, nabi yg terdahulu teringin nk jadi ummat nabi Muhammad saw nape kita yg dah jadi ni tak tau nak berSYUKUR kerana insan2 yang terPILIH jadi salah sorang Ummat Nabi SAW!!!! subhanallah, Allah yg Maha penyayang, moga diriku n semua kwn pembaca(kalo baca la) sentiasa dpt muhasabah diri kita kerana nyawa kita bila2 masa Allah boleh amek,masyaallah!!!!

mg kita sentiasa ada peluang berselwat serta merindui nabi, ada niat nak pi ziarah kubur nabi insyaallah!!!! mg dapat berjumpa nabi saw!!!!(yg penting ada niat,amin)

Wednesday, February 16, 2011

fahmiku sayang


huhuhu br2 ni fahmi demam, batuk selsema,sian dia tak tahan bila aku tgk dia batuk salah aku ka, yela br2 ni cuaca panas lbh dr biasa, aku pun apalg teringin nk mkn ayeq batu, org kata ibu m'yusukan ni kan kn pantang makanan sejuk2, lg2 ayeq batu huhuhu, dah aku teringin sgt...

memang teruk la anak ku ni batuk, kahak lak tak reti nak buang, sampai hubby tundukkan kepala dia br kuar. kalo tak dia telan punya...
cian anak kecik ku tu... mkn pun taknok mcm kita gak la kan dah demam mana nak lalu mkn...

cek punya cek rupanya dh tumbuh gigi geraham sabit la asik gigit puting botol sampai bosa jadinya, nasib baik dia kurang gigit b aku. kalo gigit sakan abis la, ada sekali sekala dia geram dia gigit, tp sekejap nasib baik la tak luka... jgn la sampai luka aku tadok masa nak bt stoknya nanti nama keja cikgi, tp bznya mak datok nyalahkan menteri... alhamdulillah dah ok, thanx Allah!!!!

tergoda le...

semlm blogwalking jap lama dh jgk web satu alahai bajunya tak tahan den lawanya, nursing shirt lama dah tak beli baju ni!!! i liiiike apa yek collectionnya dah lupa nama ni nak kena tgk duit hehe,ku memang tak suka pakai cc bkn pe ako ni jns yg lupa daratan sikit, takut tak terbajet hehe, TUNGGU ye bajuku!!! i dah order u tau... (butik mumdreams)tak blh nak upload gambo la tp boleh tgk kat butik mumdreams.

dah setaun 3bln 3mggu

alhamdulillah, setakat ni aku masih lg dpt susukan fahmi kesyganku! tak sangka gak blh sampai ke tahap ni... berkat doa n sokongan dr hubby tu yg ptg, dpt gak ku realisasikan impianku nak nenenkan fahmi sampai 2taun!!!

macam jiran ku ni dia hswf fulltime, jd untung anaknnya blh 24jam, mcm fahmi mlm la ngempen kuat, lg2 br ni demam huhuhu takpe yg ptg demam manja2 gtu.

Tuesday, February 15, 2011

RINDUNYA NAK ON LINE

lamanya tak ke udara, untuk taun 2011 ni, ni lah entry ku yang pertama, nampak sgt la malasnya, hehehe actually bz sangat sampai tak dan nak jgk blog sendiri, nak curi masa memang takdan, takut lak nanti gaji tak berkat, bg anak makan kang macam2 bolh jadi.... apapun mg rakan2 blog yg baca ni, sentiasa sihat sejahtera n dilindungi ALLHA selalu, SALAM MAULIDUR RASUL!!!