CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

gambar izul fahmi

Tuesday, August 31, 2010

22 hari dah

ari ni dah masuk 22 ari kita umat Islam kat M'sia ni berpose. alhamdulilah aku masih lagi berpose(dlm ati syoknya coz tak yah ganti hehe)

semalam panas betoi, kebetulan 31 Ogos tp kami tak pi mana2 pun dok umah je. panasnya, sampai suamiku mandi 5x. betoi2 dugaan biasa2 ujan or redup2 je. tula agaknya Allah nak bagi sikit dugaan kat hambanya, dah tak tahan, macam mana le kat akhirat nanti matahari sejenggkal je dgn kepala kita....

Sunday, August 29, 2010

masih lagi terasa LDR


alhamdulillah di bulan pose ni, aku masih lagi terasa LDR, anak pun masih kuat nyusu terutama sekali waktu malam, siang dia kurang sikit,(kuat main, panjat sana panjat cini) letih melayan kannya

aku pun masih blm dtg "P". dah 10 bulan alhamdulilah kalo boleh pose taun ni bg dapat penuh lagi mcn taun lepas, bes sgt coz tak yah ganti hehehe!!!(YA ALLAH DAPAT LE AKU NYUSUKAN ANAKKU NI SAMPAI UMURNYA 2 TAUN AMIN!) mama cayang fahmi (ai jiwang pulak tgh2ari ni...)

duit raya?!

pagi tadi bgn pagi malasnya nk ke seklh al maklumlah esok cuti 31 Ogos, tp kuatkan juga hati kena g gak ni tanggungjwb nanti kena soal ngn malaikat apa nak jawab nanti kat akhirat?!!!

sampai ke sklh, br trgt duit derma blm kira apa lagi kira duit derma, ramai2 hehe bdk tak ramai dpt sorng sikitada dua tmpt kena anto ke Palestin ngn ke Kemboja Champa. pastu tetiba HEM aku trgt kata duit rayuan ari pahlawan takdok bdk nak derma yelah bdk cni bknnya ramai dlm 300lbh je. jd bhgi le 3 bhgn hehe alhamdulilah dpt gak bhgn masing2 punya duit raya!!!!

Saturday, August 28, 2010

anak mendengar kata !!!

ni nak share satu doa dgn rakan blogger semua, doa bg anak kita dengar kata kita bacalah Surah Al-insyirah masa kita dok nyusu dia selalu mg2 dia akan mendgr dan tak melawan ckp kita selaku org tuanya

anak mendengar kata !!!

ni nak share satu doa dgn rakan blogger semua, doa bg anak kita dengar kata kita bacalah Surah Al-insyirah masa kita dok nyusu dia selalu mg2 dia akan mendgr dan tak melawan ckp kita selaku org tuanya

dah sampai ke pertengahan

ish2 cepat betoi masa berlalu, dah sampai kepertengahn Ramadhan dah, arap2 pose yg sebelum ni Allah terima amin! ni dh masuk 20 mlm yg pertgahan iaitu mendpt keampunan dr Allah ats dosa2 kita sebelum ni,Insyaallah, AZAM AKO DI BULAN POSE 2010/1431 NI NAK JADI:
1)HAMBA ALLAH
2)ISTERI
3)IBU
4)ANAK
5)GURU
6)JIRAN
7)DAN SEGALA ROLE AKO KAT DUNIA NI
yang lebih baik dari sebelum ni. MOGA TAUN DEPAN DIPANJANGKAN UMUR, BERJUMPA LAGI BULAN PUASA YG BERIKUTNYA,AMIN YA ALLAH!

riuh sekampung?

ako ngn suami ku perasan bila fahmi kami jaga lama sikit(bila suamiku cuti n jaga dia seniri tak dianto ke umah kak BS) dia mesti riuh mcm syok sgt gembiranya riuh betoi mulutnya! tp kalo anto ke umah kak BS dia mcm merajuk jd senyap, sian pulak aku tgk anak bujang aku sorang ni, kami suami isteri jd serba salah gak!! nak bt cm ne, kalo mama mampu memang mama nak jaga Fahmi sepenuhnya tp dh terpaksa, mama betoi2 minta maaf fahmi!!! sodis gak huhu!!!

Friday, August 27, 2010

hai penatnya memancing

semalam lepas interview hubby balik dr solat jumaat, pi cari barang kat Angsana(baju raya hubby and aku sekali hehe) nak jugak warna sedondong ngn fahmi. tema kami taun ni hijau epal. pusing punya pusing yela kat angsana banyak gerai siap ada satu tokey 3 4 bijik gerai dasyat betoi diaorg cari duit know....

mula cari baju hubby dulu, jumpa la jugak baju yang berkenan dgn harga yang berpatutan. pastu cari baju aku pulak, tang ni yg pening sikit, ada satu baju tu aku dah memang cantik sangat suami boleh cakap mcm nak org nak kawin pulak, ako memang berkenan sgt. saiz pun ada s36 n full lining tak le jarang. bila tanya tang rega rm230. mak ai, mahalnya, bukannya tak boleh beli kata suamiku,cuma tak berbaloi boleh beli benda lain. aku sedis gak tp dah suami ckp cmtu kena la sami' wa'ata'na. katanya kita berpose ni bkn nak perabis duit and membazir, nanti jadi sedara syaitan pulak....

aku pun setuju jln lagi cari lagik jumpa la baju yang berkenan kebetulan suami ku pun suka gak and rega pun ok ada discount lagi.alhamdulilah nasib baik aku dengar ckp suamiku hehe! (nak dapat syurga bawah tapak kaki suami ) memang ramai gila kat sana, si fahmi pulak jumpa je geng dia sibuk je menegur nak berkawan, mcm le bebudak tu faham siap bersembang lagi entah bahasa dia guna entah. siap cium pipi entah bapa sape sabo je la.... anak aku ni peramah sikit, semua org dia nak tegur tp ngn bahasa perancis dia le.


(p/s:ni abahnya tau bkn bapa org lain hehe)



dah lenguh kaki cari pancian dapat gak hasilnya, lepas solat maghrib kami pun balik le moral of story, kena le dengar n berbincang suami bila berbuat sesuatu hehehe

Thursday, August 26, 2010

lega!!!!!!!!!!!!!!!!

alhamdulillah pagi ni dah settle satu urusan yg tersgt penting bg aku, iaitu interview SPP. punya le takut aku tak tau aku baca yelah mak nak baca anak pun nak baca sekali alih2 dua2 tergedang tiduq semalam, sebelum ni aku dapat belek2 skt2 masa kat sklh tu pun curi2 tgk tak dan le, byk keje sgt!!!!

risau sgt bila aku sampai kat danga bay tadi,kena interviewer muslim ke non muslim, belek2 maklumat rupanya dua2 non muslim and lelaki. sebelum aku dgq ada yg kena dgn interviewer woman memang kena kow2, kalo tergagap memang dia provok kita dasyat, takut ako dok doa banyak (baca ayat yg ayahku bagi) risau jugak kita tak tau kemungkinan yg akan berlaku kan?!

yang aku sian tadi adas orang cikgu tu diarahkan balik coz dia tak bawak transkrip ijazah dlm bm, dia bawak yg bi. org SPP tak terima. sian betoi dah le dtg ngn teksi dr kulai jauh tu, kalo kat JB mcm aku ni tahan le gak! tula nak buat cam mana bukan rezki dia.

mesti lambat lagi nak tunggu taun depan or diaorg call alm amklum le skrg govemen kan dah takde duit sgt!!! sabo le kak ye insyallah lepas ni moga dipermudahkan urusan ada hikmah tu!!! kita kena yakin dgn ketetntuan Allah!!!

Wednesday, August 25, 2010

nak beli nak sewa??????????????

rasa mcm nak sewa mainan . ni dpt idea dr imaan09. nak sewa ke beli. tgk cm bes je kat cini






tgk tu stride to ride walker mcm bes je, mak ke anak nak main ni?!!!! entah le suamiku mcm tak bg je dia kato membzr je, bknnya Fahmi nak main pun huhu conpius sian tgk dia asik main benda yg sama je.. hai entah le...


sabo jela di bulan pose ni....

lamanya terperuk...

hai lamanya tak update blog ni bznya lagi2 bulan pose budak2 bz ngn peksa trial penatnya nguruskan diaorg semalam penat kit, entah bila nak abis keja pulak le...smlm
dok tagak2 nak masak pe ek?
*






*






*





*


*

*


*


*







* jengjeng


*

*

*

*
*
*

*
*


*
*












kenal tak burung apa ni, cewah mcm nak ngajo le pulak hehe, bila tgk ni cian pulak ako nak mkn tp dah jadi daging kira ok lagi kalo kena siang alamt tak mkn le ako....


dapat resepi nak masak rendang puyuh,

aik sedop pulak rasanya, suamiku teringin nak mkn puyuh last weekend, ada lagi balance, apa lagi masak le. buat kuah kacang ngn nasi impit memang sodap le( sape lagi nak puji, hehehea) mkn le kami dua org. fahmi cam biasa le suka nyibuk org buka pose pun dia mkn, org bersahur pun dia bangun gak, tu le anak teruna ku sorang baru 10 bulan rindu pulak kat dia!!


Thursday, August 12, 2010

SEKADAR PERKONGSIAN BERSAMA

PAGI TADI,BACA BULETIN RAMADHAN KAT SEKOLAH- AMAT RASANYA UNTUK DIKONGSI BERSAMA KENGKAWAN SEMUA KHUSUSNYA DI ZAMAN ZINA DAN MAKSIAT MAKIN BERLELUASA INI,KALO NAK MENGHINDARKAN KETURUNAN KITA DARI FITNAH (TERBABIT) DGN ZINA, KITA DIGALAKKAN MEMBACA DAN MENGAMALKAN SURAH AL-QADR DAN TIUP KE TELINGA ANAK KITA KANAN DAN KIRI. INSAYAALAH MOGA KITA N ANAK CUCU DISELAMATKAN ALLAH DR PERKARA2 MUNGKAR NI, AMIN!!!

semanis kurma

sambil2 nunggu suami balik dr terawih td, lps terawih sorang2(kurang bes sikit)Buka le tv tegk tv9 ada rcgn semanis kurma le, bes gak tgk ni. tgk tetamu lak ibu fauziah nawi n ust jazlan emmang bes sgt!!! Bila dgr ust tu n pendakwah suami isteri yg popular dok bercerita seronoknya pose, banyak betoi ibdat yg kita blh buat cuma nak tak nak je, lagi2 Allah dah bg chance jumpa lagi bln Ramadhan kali ni, dpt ke kita kumpul byk pahala n dapat rahmat serta barakah Allah MAsyaAllah sungguh sayang Allah pada kita cuma kita je yg sombong ngn Dia (harap kita tak gitu?!)
MOGA RAMADHAN KALI NI MEMBERIKAN KITA PENGAJARAN YANG TAK TERHINGGA!!! AMIN YA ALLAH!!

Tuesday, August 10, 2010

salam Ramadhan untuk semua

alhamdulillah, ari ni semo umat islam kat Malaysia dah mula berpose, ako pun pose ari ni, arap2 taun ni dpt le penuh mcm taun lepas(TAUN LPS NGANDUNGKAN FAHMI HEHE), insyaallah!! moga2 bln ni ako tak malas2 nak ngepam, 2-3 minggu sblm ni bz sungguh sampai langsung tak sempat nak menjengok blog ku ni, al maklumlah bdk2 nak peksa!!!(cikgu yg pening kepala hehehe)

si fahmi pulak dah pandai nak berjalan lagi kelam kabut alu jadinya, ni pun curi2 masa haha. banyak cite lg tp tak sempat!!! apa pun salam ramadhan semu rakan bloggers! mg Ramdhan kali memberi penuh pengertian kpd kita semua.

sebagaimana sabda Nabi SAW awalnya RAMADHAN rahmat, pertengahannya barakah dan akhirnya keampunan mg kita semua memperolehinya INSYAALLAH!!!

Monday, August 9, 2010

Hot selling item -TUPPERWARE RAYA FEAST




FLORAL EXPRESSIONS (4)2L
retail price : RM136.40
akirahtupperware price RM: 90.00
sesiapa yg berminat boleh tinggalkan msg di shout mix or contact aja di 013-7777180








"STEAM IT"
retail Price: RM 49.90
akirahTupperware : RM 42.00

"sesuai dijadikan gift sempena perkahwinan,anniversary or dsb.
jika berminat, sila contact aja - 013-7777180