CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

gambar izul fahmi

Tuesday, June 29, 2010

Contest anda bersama si comel

hehe apa kata kita join giveaway ni
maklumat giveaway boleh didapati di sini




ni gambar dipertaruhkan






ni kenkawan yang nak ditag:
1) lea
2) ajasu
3) ikin

ADELIADAMIA SHOPPE GIVEAWAY - SAYANG ANAKKU

salam kengkawan, meh kita join giveaway yang dianjurkan oleh adeliadamia, mana tau menang.

info tentang giveaway boleh didapati di sini


ni gambar yang dipertandingkan harap memenuhi syarat hehe




Nama Ibu: SITI HAJAR BT SALIM

Nama Anak: MUHAMAD IZUL FAHMI B. HISAMSUDIN

Umur Anak: 8 bulan

Syafiq Giveaway 2010




salam umialya,harap saya tak terlambt untuk hantar form, nak jugak join hehe.umialya sedang menganjurkan giveaway untuk anak sulungnya, Syafiq.

semoga panjang umuq, dimurahkan rezeki, menjadi anak yang soleh dan dapat membantu umi n abah insyaallah, amin!

komen:saya suka baca blog kak coz ia banyak memberi info yang sgt berfaedah khususnya untuk ibu2 baru seperti saya yg baru berjinak dlm dunia breastfeeding ni. lagipun, bukan mudah untuk ibu2 bekerjaya cm kita ni nak full breastfeed.. teruskan usaha dgn share info2 bermanfaat, semoga usaha kak mendapat keberkatan dunia akhirat, amin!

Monday, June 28, 2010

Baby Contest (0-9m)



salam, meh kengkawan kita join contest kat sini

ini gambar yang dipertaruhkan:-


maklumat penting:

1)Nama Penuh: Muhamammad Izzul Fahmi b. Hisamsudin
2)Berat Lahir : 2.59kg
3)tempat lahir: Hospital Besar Temerloh.
4)Berat sekarang: 9.7kg
5)brand susu : susu ibu sepenuhnya
6)brand diapers: drypers

follower ooo follower

alhamdulilah, dah ada sorang follower, malu gak aku ye la kita ni baru je berjinak2 dlm dunia blogging memang tak pandai, hanya bukak2 sana buka2 cni, trial eror katakan, ni pun banyak lagi yg kena belajo hehehe

Sunday, June 27, 2010

pose

pagi td ako kelam kabut mask n panaskan nasi nak bt sahur lama dah rasanya tak pose ajak suamiku pose sekali, dia nak ada geng le ako ptg ni nak berbuka besnya. kelam kabut aku pg dgr tarhim, pakcik2 kat cini selali baca awal, ako yg naik risau ingatkan dah azan... nasib baik dan lagi, goreng telur dadar, sambal ayam n kami pun bersahur le. tgk jam dah kat kul 2 alhamdulilah masih mampu bertahan tima kasih ALLAH, atas pertolonganmu!!! rindu kat fahmi apale yang dia bt kat umah kak BS...

fahmi kusayang

sekarang dia dah masuk 7 bln lebih, dah pandai menarik2 barang asal nampek je klip2 warna mcm extension, memang dia suka, nasib baik fahmi bkn jenis yg suka masuk brg dalam mulut hehe alhamdulillah, cayang anak mama dah le bulat chubby, kalo bdk2 kat sklh tu asik2 srh bawak ingat aku ni larat sgt nk dukung su kecik tu. alahai anak mama konon2nya ramai peminat...

merangkak


hehe, fahmi sebelum cuti amboi, terkedek konon2 pandai merangkak. masa kat kg, punya le laju je meranngkak, yg peliknya dia duduk n nak berdiri sekali, macam le kuat sgt kita ni risau, tak pe fahmi mama n abah sokong fahmi, insyaallah fahmi boleh duduk n berdiri sekali suka tgk bgn jatuh bgn jatuh, anakku sayang!!!

panas o panas

sampai kat d store, tak banyaknya brg yg ada takdok pilihan, tapi nak buat camne dah sampai takan nak pi tmpt lain pulak. jadi beli barang fahmi. lepas tu, kuar dr d store nampak raja buah sedapnya, teringin lak nak makan, kami pun apalagi pi le pasar borong pandan, pusing punya pusing, nampak le durian yg ok kit, 2biji rm10. mula nak beli 2bijik je aleh2 si indon kata kak beli le 5 biji rm20. ako tak kisah tapi kena tanya bos dulu hehehe line clear, apa lagi melantak sakan le kami berdua fahmi tak boleh makan lagi, suamiku dah kepanasan siap minum air pangsa durian lagi hehehe. tula aku ajak suamiku pose esok al maklumle dah bulan Rejab teringin gak nak pose, harap2 dapat le bertukar bulan 7 ni, berkat anakku fahmi amin!!!!

harap malam ni kami tak kepanasan, suamiku pi tgk bola mlm ni kat luar JERMAN vs England. aku sokong jerman, memang tak suka englang dr dulu lg SOMBONG!!!eksyen lebih!!!

anakku sayang, FAHMI

hari ni Ahad lepas subuh,aku n suamiku sayang tiduq semula ingatkan kejap je, rupanya hujan pagi tadi, aleh2 tau bangun kul bepa, Kul 10 mak oi teruk betoi apa lagi kelam kabut, bt sarapan cekodok ikan bilis, masak nasi untuk lunch sekali, sambil2 bagi suami and anakku makan, dalam dua jam dah siap, alhamdulillah! jadinya makan tghari lambat sikit le,
kul1lbh baru makan tghari.lepas solat, suamiku tanya tak nak kuar ke, aku dok fikir ada lagi brg fahmi yg belum dibeli utk bagi kak BS. almaklum le segan gak aku pada kak BS dia asik beli brg je, cthnya bedak,minyak le macam2. jadi thgari tadi kami pun berangkat le ke d store, mcm le jauh sgt hehehe kat JB ni. selalu asik pi JUSCO je kejap tebrau, kejap bukit indah,giant tak yah cakap le blh kata tiap2 mggu ada je muka kami dekat le katakan jalan kaki pun sampai hehehe kaya le cina tu.... tula keja kami di ujung minggu.

boring

nak ujung minggu boringnya kena pulak kat sekolah aka asrama ada program, nasib baik anak muridku lagi pandai hehe diaorg le yg handle ice breaking lega ati sayang diaorg!!!! kalo tak aku penat le dah le petang jumaat pulak tu, kengkawan lain sedap je balik kita kena dtg sekolah.

esok paginya aku tak pi pun, tak dayo le, ni le masa berujung minggu dgn anak tersayang... fahmi mama sayang fahmi bencinya nasib baik tak pi sklh, rupanya ramai lagi yg tak pi... LEGA

Friday, June 25, 2010

tak pandai

apa ke bengapnya ako macam mana nak masuk contest diaorg ni, aku tgk daiorang coPy n paste senang je!!! macam mana aku buat tak boleh2,HELP!!!!!!!!!!!!!! YA ALLAH TOLONG LA AKU BAGI LE IDEA!!!!!

Thursday, June 24, 2010

temperature naik..

masa cuti 2 minggu hari tu, pist time kereta sagaku buat hal dalam 2 tahun ni, tetiba tempreture naik, may be sebab banyak sgt bergerak pi perak le, lepas tu BIL ajak suamiku pi tgk anaknya sakit tengah2 malam, gila ke apa, mulanya memang suamiku tak nak gi tapi kena paksa, apa boleh buat adik beradik seniri pi la tgh2 mlm buta, aleh2 nak balik bentong dah jam, baru tau apa lagi angin suamiku satu badan cian kereta comelku tu, dah banyak sgt berjasa,nak keta lain tak mampu lagi...huhu sedisnya.
dah la minggu depannya nak hidupkan roadtax,geram gak ngn BIL aku tu,degil...alih2 kena share la bayar, nasib kawan suamiku mekanik dapat diskaun... jadi kena dalam 1k kalo tak dekat 2k gak!!!

alahai ketaku tu merajuk agaknya dengar kami puji keta lain cian dia

Wednesday, June 23, 2010

malasnya

ya Allah malasnya aku kembali ke sekolah... aku balik hari Selasa coz aku kena cirit birit teruk seminggu sebelum habis cuti adoi tak dayo, asal makan je berak, tak tahan gitu... g klinik sampai d2x apalagi si MA tu pun bagi aku cuti dua hari senin n selasa apa lagi malas balik JB bosan giler takdok semangat nak keja.....

YA ALLAH BAGI LA DAPAT PINDAH, DAPAT SURAT RAYUAN, HARAP2 DAPAT LA PINDAH, TENSENNYA!!!!

dah la balik tengok kosong je bilik B&K macam org tersisih je dok sini!!!! aku nak pindah, aku nak pindah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Friday, June 4, 2010

tupperware

dalam minggu ni ako dok gila nak beli barang tupperware iatu set legacyb microwave. tensen tak dapat tukaq,jadi dok kira2 n godek2 blog yg seangkatan dgn consultant tuperware, terus ku sambar satu dgn sorang kwn ni, namanya ana. jadi ahli dgn dia hanya rm50 je, kalo dgn org lain rm60. memang murah gila...
jadi, tadi lepas makan, n kemas barang2 nak balik esok, aku n suami terus g bank nak bank in bayar rm187(rm50+rm137). sms dgn upline ako(ana) dia kata akan pos hari senin brgku aka minggu depan sukanya aku, yela dok kat kg release sikit tensen walaupun sebenarnya geram dgn pengetua aku yg tak bagi pindah!!!!!

SUAMI RINGAN TULANG

tadi bila membaca blog sorang kawan, aku terfikir betapa untungnya ako coz ada suami yg memahami(sangat2)!!! ako bukan nak riak tapi aku memang bangga dengan suamiku!!! bukan apa masa aku berpantang dulu, dia yang jaga aku walaupun ada makcik tiri, tapi tak sama macam mak sendiri, suamiku pun dah takdok mak, jadi kami berdua senasib....
jadi, kami berdua memang bergantung antara satu sama lain dalam menguruskan rumah tangga, tanya2 orang2 yelah ipar duai ke, makcik tiri ke. memang dalam proses berpantang suamiku yg jaga aku. dia yg bakar tungku, masak lauk untuk aku, AKU BERASA SUNGGUH UNTUNG, ALHAMDULILAH!!! I LOVE U SO MUCH ABANG, U R THE BEST IN MY LIFE, dan sekarang anak kami dah 7 bulan sekejap je dah besaq, masa berlalu begitu pantas, tima kasih abang!!!
SAMPAI SEKRANG PUN DIA MASIH KEKALKAN SIKAPNYA BEGITU, TOLONG SIDAI BAJU, MASAK JIKA AKU TAK SEMPAT, BAB ANAK DIA LAGI CAKAP DARI AKU, (HEHEHE) AKU NI LAMBAT SIKIT,
SEKRANG PUN AKU DOK BELAJA MEMASAK DARI SUAMIKU HEHE!!!
betullah cakap tok guruku , kalo kita ikhlas , insayaalah kita akan jumpa orang yg begitu gak, semoga mahligai yg kita bina akan kekal sehingga akhir hayat, amin!!!

balik kampung

hai, lama tak menulis hehe baru semalam je menulis. biasanya klao cuti sekolah je, lepas abis ekolah hari jumaat ako terus balik, yelah nak cepat suamiku nak gi solat lepas tu, apo lagi balik kg la, tapi kali tak, keseian lak kata suamiku pada fahmi asik sampai malam je, takut dia kembung sepanjang perjalanan yelah walaupun stop2 tp sejuk dok dalam econ je.
jadi dia amek keputusan kita balik hari sabtu ye yang... tak kisah le yg penting dia mr driver dapat rehat yang cukup dan begitu juga anakku. lepas subuh nanti, kami bertolak!!!! NAK KATA SYOK BALIK KALI NI, TAK DOK LE, COZ AKU TAK DAPAT PINDAH HUHUHU SEDISNYA.....

BETOI2 FRUST, KALO IKUT HATI MALASNYA NAK BUAT KEJA, BETOI2 DUGAAN!!!













11

Wednesday, June 2, 2010

fahmi dah 7 bulan

semalam genap le fahmi 7 bulan, sekejap je rasa fahmi dah besaq. dia sekarang dah kuat makan, asal nampak je orang makan, dia pun ngunyah2 mulut. memang senang jaga dia, setakat ni takde lagi perangai yg pelik2 alhamdulilah, cuma yang sedihnya TAK DAPAT TUKAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sian anakku tu terpaksa berjauhan dengan babahnya lagi. nak masuk 4 tahun dah ako di Jb ni, bosannya TUHAN YANG TAU TANPA SUAMI DI SISI.... NASIB BAIK ADA FAHMI PENGUBAT HATI KU DI KALA DUKA, MAMA SAYANG SANGAT KAT FAHMI!!!!
apa pun aku bersyukur sangat coz dapat kak BS yang ok, dia boleh handle EBM, Fahmi pun nampaknya hepi dok ngan neneknya AKA kak BS. asik bawak g jalan je... tu la rezki dia agaknya.. dah le amek sikit bayarannya, dia jaga macam jaga cucu seniri, aku bersyukur sangat2, tima kasih ALLAH!!!

nanti nak cite pasai cuti lak, tunggu.................