CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

gambar izul fahmi

Monday, May 31, 2010

hidup ni satu dugaan

hidup ni penuh panca roba, sedih betoi, tak dapat kubayangkan nak teruskan kehidupan bersama anak tanpa suami lagi, YA ALLAH APA LE DUGAAN AKU KALI NI?!

tak de ke peluang untuk ako pindah, cian suamiku terpaksa berjauhan bukan senang, orang boleh la cakap, tapi kita yang merasa susah senang, YANG PASTI AKO BERHARAP SANGAT AGAR ANAK TAK SAKIT SEPANJANG TEMPOH NI!!!!!!

Sunday, May 30, 2010

sedih tak dapat pindah

sedih,geram,kecewa tak tau nak cakap apa, TAK DAPAT PINDAH !!!!!!!!!!!!!! YA ALLAH APA LA HIKMAH DI SEBALIK SEMO NI???? BAGI LA PINDAH.

Wednesday, May 26, 2010

result pindah

hai taktau le nak tunggu esok hari rasa macam tak pijak bumi je, aka tanah le, kalo dapat pindah, sujud syukur ako, tak tahan le dok sini aka jb le, lagi2 berjauhan dgn suami sedis tau, TUHAN SAJA YANG TAU.... YA ALLAH TOLONG LAH HAMBA MU INI!!!!!!!!!!

ANAK AKU PAGI TADI POO BANYAK ALHAMDULILLAH DIA OK, TAK SEMBELIT RISAU GAK KALO SEMBELIT, CIAN DIA NAK MENERAN.... MAMA SAYANG FAHMI

nak sambung lagi ni semalam dapat gak beli cd aka cloth diaper lunatots, dah lama ako bercadang nak pakai, tp berkesempatan nak beli faham jela org baru... ingat nak basuh semalam,tp tidoq penat sangat hari ni ako cepat2 basuh tak sabo nak pakai hehehe, (maacam ako lak yang pakai, haha) mak yang terlebih

Tuesday, May 25, 2010

risau?

hari ni aku risau sangat2 coz hari penentuan utk tau result pindah tggl 2 hari lagi. tak tau nk ckp, suamiku lagi le, asik tanya je...
so nak hilangkan tension belek2 blog yg jual cd, cari punya dpt blog yg jual cd dkt area skudai apalg, aku nak try dah tempah td cuma nak ambil bila maybe bfore balik kg kot...
dapat le [indah demi anakku sian dia..... sape le yg dpt, ya Allah tolonglah hamba2 mu ini....

Sunday, May 23, 2010

solid food

alhamdulillah, dpt gak bt solid food for fahmi n frozekan,suka sangat coz dapat masak sendiri makanan dia n suami!!!! lega rasa, ni la berkat belaja resepi ngan kawan2 blogger kat SI. Com. mereka banyak membantu. lagipun, ako risau, kak BS bagi dia makan nestum ako kalo boleh taknak campuq ngan bijirin kat pasaran yg tak tau apa kandungan dalamnya. harap usaha ako akan berterusan amin!!!! sian suami dia ingat nak bagi anak makan masa umuq setahun, tak kesampaian impiannya, takpe lagipun fahmi dah masuk 7bulan.

tadi ako bt puri epal n puri carrot, rasanya cukup untk seminggu!!!, suka tgk fahmi makan tadi, berselera sungguh macam org dah biasa makan lagaknya, harap dia boleh tima semua mkn,amin

Thursday, May 20, 2010

perbezaan susu ibu gn susu formula

tadi aku dok godek2 internet ni, terjumpa blog kwn SI.com bagi perbezaan SI dgn SF. nak tampal je

Wednesday, May 19, 2010

breastfeeding 1

hari ni, aku rasa bersyukur kerana masih dapat menyusukan fahmi dgn SI. sekarang dia dah berumuq 6bulan 2mggu. walaupun stok susuku tak le semeriah kwn2 kat SI.com tp aku bertekad nak nyusukan dia samapi umuq dia 2tahun amin!!!! aku rasa tak saba apabila melihat dia mengunyah seolah2 ingin makan. menurut kak BS, dia ada jugak bagi rasa sikit2, aku risau gak coz suamiku taknak bagi makan lagi, dia nak mula bagi waktu cuti sekolah nanti, tak sabanya aku menunggu saat tu!!!! waktu kami tengah makan, tgk muka fahmi cian dia mengunyah2 seolah2 mcm dia tgh mkn!!!

Tuesday, May 18, 2010

terkejut?????????

ha, maghrib tadi lepas solat terkejut aku apabila baca catatan fb kwanku di perak dia dah dpt tau result dia tak dapat tukaq lagi, aduh, betapa berat telingaku mendengarnya,yang peliknya macam mana dia tau cepatnya............ aku pun tak saba menunggu berita 28 mei ni, ya Allah bagilah aku dapat pindah!!!! tak dayo dah asik berjauhan dgn suami!!!!! cian anakku....

Monday, May 17, 2010

Hari guru?

hari guru, selamat hari guru buat semua guru di muka bumi ini, ku teringatkan arwah ibuku,dialah guru pertamaku. mesti ramai yang terkejut bila aku bt statement begini(ada orang kisah ke?, hehe!!!)yela, aku ingat lagi bila ako malas nak baca al-quran arwah mak aku le yang bising2 suruh baca, mak nak dengaq hang dah baca sampai mana dengan pak mahat(guru al-quranku) apa lagi aku baca le ikut suka ati, budak lagi baru umuq 7 rasanya, hehe apalagi kena rotan le! walau pun sakit n marah kat mak aku masa tu, tapi sekarang, aku rasa terhutang budi sangat dengan mak aku dialah yang selalu mengingatkan kami sekeluarga suruh solat, baca Al-Quran n etc. tak terbalas rasanya jasa ibuku, ibu i love you forever, al -fatihah buat ibuku!!!!!

tak sabar nak pindah

hari ni, suami tepon katanya, dah dapat surat dari KPM? kebetulan saya pun baru turun dari opis tadi, takde pula surat, berdebar2 rasa moga2 dapat le pindah balik pahang, harap sangat, kalo tak berjauhan lagi la dengan suami. dah 2 tahun kahwin, mengandung sorang, ni membesarkan anak pun sorang harap dapat lah pindah amin!!!!

Sunday, May 16, 2010

tak pandai lagi nak berblog ni, tu la ketinggalan sikit berbanding orang lain, lepas ni kena belajo ngan kengkawna yg lagi pandai...

blog baru

salam,tak sangka aku dah create my own blog, dulu punya ada tapi tak aktif, yang ni harapnya aktif