CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

gambar izul fahmi

Friday, June 4, 2010

tupperware

dalam minggu ni ako dok gila nak beli barang tupperware iatu set legacyb microwave. tensen tak dapat tukaq,jadi dok kira2 n godek2 blog yg seangkatan dgn consultant tuperware, terus ku sambar satu dgn sorang kwn ni, namanya ana. jadi ahli dgn dia hanya rm50 je, kalo dgn org lain rm60. memang murah gila...
jadi, tadi lepas makan, n kemas barang2 nak balik esok, aku n suami terus g bank nak bank in bayar rm187(rm50+rm137). sms dgn upline ako(ana) dia kata akan pos hari senin brgku aka minggu depan sukanya aku, yela dok kat kg release sikit tensen walaupun sebenarnya geram dgn pengetua aku yg tak bagi pindah!!!!!

SUAMI RINGAN TULANG

tadi bila membaca blog sorang kawan, aku terfikir betapa untungnya ako coz ada suami yg memahami(sangat2)!!! ako bukan nak riak tapi aku memang bangga dengan suamiku!!! bukan apa masa aku berpantang dulu, dia yang jaga aku walaupun ada makcik tiri, tapi tak sama macam mak sendiri, suamiku pun dah takdok mak, jadi kami berdua senasib....
jadi, kami berdua memang bergantung antara satu sama lain dalam menguruskan rumah tangga, tanya2 orang2 yelah ipar duai ke, makcik tiri ke. memang dalam proses berpantang suamiku yg jaga aku. dia yg bakar tungku, masak lauk untuk aku, AKU BERASA SUNGGUH UNTUNG, ALHAMDULILAH!!! I LOVE U SO MUCH ABANG, U R THE BEST IN MY LIFE, dan sekarang anak kami dah 7 bulan sekejap je dah besaq, masa berlalu begitu pantas, tima kasih abang!!!
SAMPAI SEKRANG PUN DIA MASIH KEKALKAN SIKAPNYA BEGITU, TOLONG SIDAI BAJU, MASAK JIKA AKU TAK SEMPAT, BAB ANAK DIA LAGI CAKAP DARI AKU, (HEHEHE) AKU NI LAMBAT SIKIT,
SEKRANG PUN AKU DOK BELAJA MEMASAK DARI SUAMIKU HEHE!!!
betullah cakap tok guruku , kalo kita ikhlas , insayaalah kita akan jumpa orang yg begitu gak, semoga mahligai yg kita bina akan kekal sehingga akhir hayat, amin!!!

balik kampung

hai, lama tak menulis hehe baru semalam je menulis. biasanya klao cuti sekolah je, lepas abis ekolah hari jumaat ako terus balik, yelah nak cepat suamiku nak gi solat lepas tu, apo lagi balik kg la, tapi kali tak, keseian lak kata suamiku pada fahmi asik sampai malam je, takut dia kembung sepanjang perjalanan yelah walaupun stop2 tp sejuk dok dalam econ je.
jadi dia amek keputusan kita balik hari sabtu ye yang... tak kisah le yg penting dia mr driver dapat rehat yang cukup dan begitu juga anakku. lepas subuh nanti, kami bertolak!!!! NAK KATA SYOK BALIK KALI NI, TAK DOK LE, COZ AKU TAK DAPAT PINDAH HUHUHU SEDISNYA.....

BETOI2 FRUST, KALO IKUT HATI MALASNYA NAK BUAT KEJA, BETOI2 DUGAAN!!!













11