CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

gambar izul fahmi

Thursday, March 31, 2011

TUKAR..... HUHUHU

huhuhu penin pala den br je buka eg tukar nak isi, rupanya tak buka.....
kata buka 1hb, ni kan dah 1hb (1hb 4 jan 2.24pagi) betoi la kan,

apa la deyme ni, penin pala, nampak gaya kome kena ngisi awal pagi esok, mesti bz gila punya, mesti ramai org nak b'tukar, (YA, ALLAH DAPAT LA AKO TUKAR BLN 5 NI) kengkawan tolonglah doa tok kome ni, huhuhu sedih tau, PJJ !!!!

Tuesday, March 29, 2011

ALHAMDULILLAH....

penatnya hari ni, alhamdulillah fahmi dah ok dah lega demam. seminggu dia demam, berjaga mlm tak yah cakap le, g sekolah mcm orang lalok je... (sabar je....)

kebetulan ayahku kat kg pun demam cian dia, nak balik jauh..... hanya doa n telefon je.... huhuhu. nasib baik ada makcik tiri, dia la yg jaga. ( abangku yg kat klang tu blh la balik)

tak pe tu tugasa hakiki, kenalah bt betoi2, nanti mkn gaji tak BERKAT susah pulak (mcm2 akan jadi......., harap2 murid2ku halalkanlah ilmu yg diajarkan dan yg dikongsi bersama mereka, AMIN!!!

mg perjalanan hidup ari ni n seterusnya berjln dgn lancar n BAIK, INSYALLAH!!!! (BEGITU JUGA DGN RAKAN2 PEMBACA BLOGKU YG TAK SEBERAPA NI!, AMIN!)

Monday, March 28, 2011

dilema... dilema..... huhuhu

mcm mn ni dpt tgsn kn bermlm dgn student bawah program JPN n IRDA. ( dah la pi taklimat tak dapat surat, sampai je dah abis huhuhu.....

 pening kepala ni, mana taknya mcm mana dgn fahmi, betoi2 dugaan ni, nasib baik la 3 hari 2 mlm, pening kepala den ni............

tempatnya teka jauh ke dekat......
^


^



^



^





^




^


SENAI.


^^^^^ jauh gak tu jaraknya dgn kg melayu, huhuhu dugaaan..........


arap blh la selesai, amin!!!!!!!

Saturday, March 26, 2011

SubhanAllah......

subhanAllah, masyaAllah, Allahuakbar.... berakhir la sudah AQ 5(akademi Al-Quran) tadi tepat jam 10.30mlm.

aku rasa rindu la pulak lepas ni nk tgk pe ari Sabtu mlm...

tp sebenarnya mmg sgt2 bgs TV9 bt program ni, bkn shj dpt cungkil bakat baru dlm seni bacaan Al-Quran malahan rakyat M'Sia (muslim khususnya) kembali dapat memartabatkan AL-Quran di sanubari kita, InsyaAllah!!!! (apatah lg dunia hari ni amat menakutkan.....)

sedap dgr bacaan, sejuk hati jiwa, terapi rohani bila dgr bait2 Al-Quran, bkn mudah nak belajar Al-Quran ni, tp dgn usaha doa n tawakal insyaAllah, Allah akan bantu!!! aku sgt berharap moga program ni diteruskan lagi!!!! MARHAH2 PEMENANG AQ 5 N TV9!!!!!

p/s; suka tgk rancangan" adik & Al-Quran" baca Al-Quran n terjemahan.
 mg anak2 kita akan begitu juga amin Ya Allah!!!! (tengah dok b'kira2 dgn asben planing nak anto anak ke maahad tahfiz kat Shah Alam tu, dlm 10 taun lagi hehehe mg tercapai la!!!!!)

Thursday, March 24, 2011

budak zaman sekarang....

stail belajar bdk zmn skrg mmg lain, kita dulu takut hormat ngn cikgu, malu kalo tak bawak!!!!!

tp bdk skrg kalo tak bawak selamba je, blh sengih2 lg takdok rs segan silu ngn keslahan seniri, langsung takdok nak minta maaf ngn guru....


 walau mcm mn bkn semo bdk cm tu, ada jugak yg ok tp tak ramai...

agak2 nya salah sape ek, ibu bapa ke pendidik or masyarakat or keadaan sekeliling?!!!

tu blm lagi yg kurang ber ajar..... mcm mn ilmu nak berkat?!!!


risau jugak mcm mn anak deng nanti bila dah besar........

Wednesday, March 23, 2011

grllllll power... yea!!!

gombiranya rasa hati tgk susuibu.com masuk metro lak. caya lah Pn. Kamariah n team!!! MARHAH2!! selebihnya kengkwan leh baca dalam metro hari ni ye...

dapat juga kita memartabatkan n menyedarkan kepentingan susu ibu ni. lg2 skrg ni dah ramai celebriti (dlm or luar negara) yg susukan anak mereka seniri. nape la masih ada lg antara kita yg takdok kesedaran tu?!!!!

PELIK, PELIK............DUNIA NI!!!!

selamat dah.... 2010

rini bebdk SPM 2010 amek result, selamat dah perjuangan, ada yg berjaya dan ada kecundang...

walau bagaimanapun, ini bkn penghujung hidup mereka, yg penting mereka tak putus asa n nak berusaha lagi untuk diri, keluarga dan masyarakat.

kalo ikutkan result skoolku tak bepa cantik la berbanding taun2 dulu, tp apa boleh bt, yg penting skool lulus 100%(ikut subjek BM ).

P/S: teringat zaman2 aku peksa dulu (hehehe, suka sgt study last minit nasib baik tak kantoi)

Tuesday, March 22, 2011

perkembangan fahmi setaun 4bln lebih

suka dgn p'kmbgn fahmi suka b'ckp byk kalo xlayan kang merajuk....
1) kalo b'ckp seblh umah blh dgq kuat tak kuatnya suara dia.....

2) sekarang selain dr pandai menari suka menghiburkan org sekeliling dgn telatah lucunya jln jengket2.
3) suka sgt tanya "apa tu" byk kali- semua benda nak tau. blh ckp " mama,abah, chaq(ayahku), kak, nen, bak kit, nak" and suka nyanyi sorang2 hanya dia je tau apa yg dia nyanyi.
4)pantang nampak labtop nak jugak main hehehe
5) tak kedekut, boleh share mainan dgn org lain
6) suka sgt dgn BOLA pantang nampak bola mesti nak main, dah pandai sepak walaupun dhn bola yg kecik
7)dah boleh masukkan shape ikut bentuk tanpa bantuan org lain
8) masih takbo leh tggl sorang, mesti buka siren- manja sgt. nak kn ada org kat dia.
9) masih suka makan ubat gigi,

Sunday, March 20, 2011

luahan perasaan!!!!!!!!!!

letihnya hari ni banyak benda nk bt hehehe dkt2 nk abis cuti br t'hegeh2.....


tak lm lagi borang tukar nak kuar ya A llah bg la dpt pindah bentong!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, March 17, 2011

adakah ia satu tanda bt kita???!!!!

masyaAllah, br2 ni kita semua dikejutkan dgn malapetaka yg menimpa negera matahari terbit, sapa lg kalo bkn honda mari negara JAPAN. ngeri bila tengok kan video2 amatur,

ADAKAH IA PERINGATAN BG KITA OLEH ALLAH TAALA?!

SUBHANALLAH!!!!FIKIR2KAN LAH......

rindu kampung!!!!!!!!!!!!!!!!!

huhuhu rindu tau balik kg... alahai kampungku walaupun hanya tinggal ayah kesayanganku , tp tula buah hatiku (selain dr hubby n fahmi endsomku hehehe)

mak dah tiada,kebetulan aku mmg rapat ngn ayah dr kecik, kalo tak n dok jauh ni tak sah kalo sehari tak ckp mesti nak dgr suara ayahku!!!!


SAYANG AYAH!!!!! TULA KWN BAIKKU HINGGA SEKARANG!!!! (melihat wajah ibu bapa kita dengan kasih sayang juga dapat pahala tau!!!!

Monday, March 14, 2011

$1???

ni la kejonya ujung minggu kalo dh cuti x balik kg huhuhu sedisnya ( tolong kawan tgk kan keja kat seberang tambak sana hehehe  s'pore la apa lagi


gaji sana banding ngn tmpt alahai ciputnya $1 = RM2.35. bosar beza tu!!!


tula cian pulak tlg lah tgkkan tuk hubbynya.. kos sara hidup sini mahal coz sempadan sana apa boleh bt tu la nasib kita...

tunggu gak bila RM nak naik semula................

Saturday, March 12, 2011

tak balik...

ujung minggu ni masak nasi lemak je, bt lauk puyuh sedap kan.. hehe saje je,.... tak balik kg huhu


ingtkan nak balik tapi tak jadi, takpe la cuti bln 5/6 nanti balik la, harap terus pindah ke bentong!!!!

Wednesday, March 9, 2011

tadi sambil2 bt RPH minggu ni (hehe br nak siap) dok sembang ngn PAR makmal, dia cite la kisah adik dia kn tggl ngn pakwenya, dah lama b'cinta dkt 10 taun lama tu (kalo ada anak,mesti dah skool bdk tu, jgn mare tau)

bila dengar, sediah gak coz masih ada lagi org puan yg kena buli ngn org laki. (dia posting kat daerah ulu2 kelatan, jdnya kat area situ hnya org kltn la ramai, ada la hamba allah kat skool adik kawan sy ni tak sodar diri dah kawin tp ada hati nak ngorat adik kwn saya ni, tak ke pelik tu?!!! lepas tu siap jeles2 lagi ( gila betoi org laki tu,jeles sampai nak kes pkl anak dara org, haru betoi org skrg ni!!!!

jadi si pakwe tau, tak nak pulak tima explanation si adik kwn saya ni, terus minta putus!!! mcm2 dunia, b'fikiran secara matang, jgn membuta tuli( agaknya ada hikmah di sebalik semua ni)


lepas ni, mungkin ada yg terbaik menanti sape tau!!!!

Monday, March 7, 2011

kawan lama....

ari ni ada masa sikit godey2 fb, jumpa my old friend ms belajo kat UM dulu, lama btoi tak jumpa dia since praktikal lps dia kawin, dah tak jumpa...

tu la kdg2 bgs gak ada lmn seswang ni, cuma cara kita use it wisely or not!!!

Sunday, March 6, 2011

nak buat pe yek...

tgk rcgn "sarapan" kat tv3 td bes gak bkn pe nak dgr suara jantan p'gacara tu hehehe!!!

mmg seksi le jarang ada lelaki yg suara cm tu!!! (apa ke merapu ako pg ni?!) dok pikiq2 angan2 tu dah lama dah nak bt giveaway tp tak dan lagi....

nantikan ye insyaallah akan kesampaian giveaway ku yg pertama


tengah seronok dengar lagu debbie gibson (luv d 80s)

Saturday, March 5, 2011

masak pe yek...

td dok pikiq2 nak masak pe yek sebenarnya "M" tu ada hehehe tp sian kat anak ako jd kuatkan smgt n tekad hehehe masak le udang paprik, n ikan bakar udah le

tak smpt nak snap gambo,nyum2....

semangat ooo semangat dimanakah kau????????

ujung mnggu ni perasaan "M" tu kuatnya alahai malas serba serbi, apa la nak jadi ngn aku ni, tggl 1 bln lagi nak isis borang pindah ya Allah....


TOLONGGGGGGGGGGGGG DPT LA KALI NI. PLS................

Friday, March 4, 2011

e-billing, senangnya hidup...

alhamdulilah skrg semo betoi2 di ujung jari, bln ni mmg ako xsempat nak byr bil kat kaunter, jdnya byr semo bil melalui on line je... dr bil utiliti hinggalah ke simpan duit anak hehehe, mmg xsmpt nak gi mana2 pun .... thanx jugak kpd all the company ygb wujudkan e-billing ye!!!!

Thursday, March 3, 2011

penangan futsal...

huhuhu dah lama tak main sakit kaki bais, yelah taun lps asik skip je coz takut perut terburai hehehe(c-rean).

so, smlm dpt peluang main abis sampai sakit kaki hehehe,gatal sgt nak main...
apapun dpt no 2 ok la... main dam aji lagi... tak rugi la b'golek2 hehehe


lama tak jum[pa kengkwn GBK( guru kaunseling) lain kat JB n Pasir Gudang ni....


lain kali bt lagi tau,mmg best la!!!! happening

seminar, seminar gak, main main gak !!!!

Tuesday, March 1, 2011

hybrid...

hybrid oh hybrid skrg ni tgh hangat kereta teknologi hybrid nak save enviroment la katakan... tul jugak asik pakai petrol tiap2 taun minyak asik naik xpenah nak turun... tu yg bagsnya keta hybrid cam honda clarity ni (kakt malaysia takdok lagi la) use hidrogen tuk fuelnya.

besnya kalo dpt clarity


dengarnya proton pun akan kuarkan hybrid car xtau le rupa cam ne...


apapun syabas honda vote for earth...