CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

gambar izul fahmi

Monday, February 28, 2011

order barang..


smlm godek2 jln2, nampak dis iklan, sy nak try la... arap2 ok la mukaku yg ada jeragat ni... hehehe ari ni brg sampai... aku ni mmg jns yg tak pakai apa2 just cuci muka je... org malas katakan lagi2 dh ada anak ni(br sorang huhuhu)..

jeles tgk muka2 licin cam ni









i try ye, hope ok la the result.. nantikan entry akan dtg .. jenama tak blh kasi tau lagi...

Sunday, February 27, 2011

baru b'angan2

td dok survey2 laman web wescourt planning nak beli brg kat situ, tetiba jumpa forum ni recommend takyah la beli brg kat wescourt n cavenzi. tipu byk org,cmc2 lagi brg yg order lambt sampai, nsb baik br b'cdg belum pi lagi, lgpun belum dpt pindah ... br nak b'angan huhuhu takpe la kita tgk kat kedai perabot biasa je la... tak rugi pun!!!!

eksiden....

smlm masa g pasar mlm, br je jln sikit, tetiba ada org kena langgar ngn keta alamak... t'kjtnya rs bdebar dada coz dpn mata, keta tu langgar lari dia lanyak sampai 3x tergolek bdk tu, ngerinya ako... Ya Allah, blh pulak dia lari... dosanya tuhan je yg tau... org ramai yg nampak masa tu...pasar mlm kan...(tak sempat nak snap coz t'gamam sgt...)

tolong la hati2 sikit wahai driver2 di luar sana, jgn la main laju je bwk... pelik betoi org m'sia... bila la nak berubah?!!!

Saturday, February 26, 2011

program di pg2 ahad

(thanx google)
hari ni pepg lg dah siap bsh baju, n masak awal2 hehehe senang nanti si anak omputih bangun leceh sikit, dia pun nak bt keja....

pg ni masak nasi minyak n sambl udang lauk sampign telur grg n ikan masin...
meh mkn kgkwn tghari takyah masak dah hehehe senang cite, jap agi nak test bwk keta lama tak bawak hehehe

Friday, February 25, 2011

kota kinabalu...

wow besya kalo dpt pi sana... ada dah angan2 nak ke sana tp kan nanti dulu... semo program kena tunggu lepas dpt PINDAHHHHHHHHHHHHHH

bila blogwalking ke mamazakwan, alahai besnya dia taklama lagi nak ke sana...

lea, bila kak nak ke sana ni?!! jelesnya....

nanti dulu....

hehehe preggy ka taun ni?!!!! huhuhu nanti dulu bg aku dpt tukaq itu balik pahang la... kalo tak alamak sorang2 mau pi itu jumpa doktor oooooo TIDAK........ mau pengsan la.....


mg2 doa kami dimakbulkan mu ya Allah!!!!!



pindah.......



di mana kah ia?!!!!

selesai dah...



semalam, bdk2 dah abis peksa, jdnya phk skool suruh bt motivasi, jd la jmpt p'ceramah, tp al kurang al bgs sikit... tp takpe la lain kali dh tau takyah jmpt dah mgkn tak brp sesuai dgn pelajarku, lps ni jmpt org lain pulak insyaallah!!!!


esok cuti nak bt pe yek!!!?????? dh lama tak cuti 2ari mggu lps ganti skool...

Wednesday, February 23, 2011

penat....

penatnya..... kalo ada program mesti penat... ya allah, tp lah demi ank2 muridku b'sabo la.... motivasi 000 motivasi....
tak dan nak load up gambooo

Tuesday, February 22, 2011

hasil tenusu...


alhamdulilah, ni hasil tenusuku ptg ni, ada la rezki fahmi tuk esok, sayang fahmi!!!! (sori sgt gambo herot la pulak hehehe!!)

dapat gak mama susukan fahmi sampai 2 taun!!! amin!!!!






ni rupa fahmi si anak org putihku( panggilan ank muridku)

nampak sgt kenyang mkn n isap nenen

huhu nufnang

tadi tgk akaun kat nuffnang, huhu ada la 0.25 kelako kan, nampak sgt la tak glamor nya kita ni!!!!
saje je, nak cite, saje td boring2 lps tanda paper student blogwalking le.. pino bijik mato tgk skrip students. apa pun i luv coz u all faham juga apa yg cikgu ajar, cuma tersesat 1 @ 2 org yg tak berapa pandai bt ringkasan..

minggu peksa...


minggu ni peksa kat skool, hehe bdk2 pun penin kepala hahaha kena jwb soalan cikgu lg penin tanda skrip jwpn yg mcm2 huhuhu apa pun itulah atr asam garam seorang GURU...

apapun aku b'syukur Allah bg ku jd GURU. tima kasih segalanya ....

Sunday, February 20, 2011

BOSAN


hari ni dok berdua ngn heroku fahmi, taktau nak bt pe, bj semua dah iron, almaklumlah kalo tak si fahmi pun bz nak bt kejo gak, rajin sgt le tu hehe. susah nak bt keja lain nanti dia pun bz nak tolong, kita pulak yg susah ati takut dia luka, paham2 jela tinggal kami berdua, better aku berati2 jgn bg dia get wound...

rindunya kat suamiku "abang kita rindu kat abang le" bosan gak asik cakap ngn fahmi. dia lak tgh galak berlari letih kerjakan dia... hero ooo hero kecikku!!! saba la ya Allah!!!! mg Allah sentiasa bagi kekuatan pd kami!!!!

Saturday, February 19, 2011

insan yang kusayang

ha rasanya aku tak penah bt entry pasai sorang insan yg penting dlm hidupku selain ayah n fahmi kecikku, siapa lagi kalo bkn suamiku hehe!!!(nakal kan aku ni tak penah entry pasai dia, asik2 cite ami ku sayang)

minggu ni dia takdok(tak dtg) al maklum la kami ni pasangan PJJ hehe tula KPM tak penah nak luluskan aku pindah hi tensen tau hidup tanpa suami di sisi, hanya Allah je yg tau, ngandung sorang sampai waktu cek doktor tanya "mana suami awak" , suami saya kat pahang la dokter, tula dugaan sggh aku dok kat Jb bosannya!!!! sian anak aku ni kan..

tapi apa yg nak kata kat sini, suami aku ni memang seorang penyabar manakan tidak dah 3 taun kami dok b'jauhan, tak tau suami2 kat luar tu mcm mn kalo dlm keadaan kami ni...

tula kalo org tanya taknak ngandung lg ka? bkn taknok aku xsgp lg bt masa ni, letih jaga fahmi sorang dgn keja lg tanpa suami di sisi... hanya Allah je yg tau!!!
i luv abang!!! mg kita b'sama hingga akhir hayat, amin!!!

Friday, February 18, 2011

RINDU LA, JIWANG LA PULAK

jam br kul 9setengah, aku dah rindu aku pada fahmi, mama rindu fahmi la!!! bosannya skool ganti!!!

tanda2 kebangkitan Islam

awal2 taun 1432h ni or lbh kita kenali 2011 ni kalo lihat di asia barat kebangkitan rakyat menentang kezaliman menjadi2, tunjuk perasaan sana sini....bermula dgn tunisia, diikuti dgn mesir (dah tumbang pun hosni, bgs sgt le tu asik nyusahkan rakyat.. dan skrg ni yaman. tu la kuasa Tuhan, kita taktau pun di mana dan bagaimana ia bermula tp kalo Allah dah gerakkan terus je ia jadi... adakah ia tanda kebangkitan islam,wallahu'alam....



tula kadang2 bila t'fikir ttg kita ni jgnlah sampai Allah tarik nikmat ISLAM n IMAN kita satu hari nanti!!!

moga2 Allah sentiasa tambah nikmat tersebut di samping kita perbaiki amalan kita n ibadah kita InsYaallah!!!!(mati dgn klaimah syahadah,amin!!!)

Thursday, February 17, 2011

sayangkah aku?!!


hari ni sambutan maulidur rasul peringkat skool ku. walaupun sederhana, tapi bermakna tang penceramahnya yg tanya semua hadirin tau sifir 1-12, sifir nabi pulak cmane?! ha jawab kengkawan....

tula asik tau 2x5=10 n lain2 lagi tp kalo tanda kita sayang nabi, maksudnya kita sayang Allah gak, kalo cinta Allah, maksudnya kita m'cintai nabi, bak kata sorang p'ceramah, nabi yg terdahulu teringin nk jadi ummat nabi Muhammad saw nape kita yg dah jadi ni tak tau nak berSYUKUR kerana insan2 yang terPILIH jadi salah sorang Ummat Nabi SAW!!!! subhanallah, Allah yg Maha penyayang, moga diriku n semua kwn pembaca(kalo baca la) sentiasa dpt muhasabah diri kita kerana nyawa kita bila2 masa Allah boleh amek,masyaallah!!!!

mg kita sentiasa ada peluang berselwat serta merindui nabi, ada niat nak pi ziarah kubur nabi insyaallah!!!! mg dapat berjumpa nabi saw!!!!(yg penting ada niat,amin)

Wednesday, February 16, 2011

fahmiku sayang


huhuhu br2 ni fahmi demam, batuk selsema,sian dia tak tahan bila aku tgk dia batuk salah aku ka, yela br2 ni cuaca panas lbh dr biasa, aku pun apalg teringin nk mkn ayeq batu, org kata ibu m'yusukan ni kan kn pantang makanan sejuk2, lg2 ayeq batu huhuhu, dah aku teringin sgt...

memang teruk la anak ku ni batuk, kahak lak tak reti nak buang, sampai hubby tundukkan kepala dia br kuar. kalo tak dia telan punya...
cian anak kecik ku tu... mkn pun taknok mcm kita gak la kan dah demam mana nak lalu mkn...

cek punya cek rupanya dh tumbuh gigi geraham sabit la asik gigit puting botol sampai bosa jadinya, nasib baik dia kurang gigit b aku. kalo gigit sakan abis la, ada sekali sekala dia geram dia gigit, tp sekejap nasib baik la tak luka... jgn la sampai luka aku tadok masa nak bt stoknya nanti nama keja cikgi, tp bznya mak datok nyalahkan menteri... alhamdulillah dah ok, thanx Allah!!!!

tergoda le...

semlm blogwalking jap lama dh jgk web satu alahai bajunya tak tahan den lawanya, nursing shirt lama dah tak beli baju ni!!! i liiiike apa yek collectionnya dah lupa nama ni nak kena tgk duit hehe,ku memang tak suka pakai cc bkn pe ako ni jns yg lupa daratan sikit, takut tak terbajet hehe, TUNGGU ye bajuku!!! i dah order u tau... (butik mumdreams)tak blh nak upload gambo la tp boleh tgk kat butik mumdreams.

dah setaun 3bln 3mggu

alhamdulillah, setakat ni aku masih lg dpt susukan fahmi kesyganku! tak sangka gak blh sampai ke tahap ni... berkat doa n sokongan dr hubby tu yg ptg, dpt gak ku realisasikan impianku nak nenenkan fahmi sampai 2taun!!!

macam jiran ku ni dia hswf fulltime, jd untung anaknnya blh 24jam, mcm fahmi mlm la ngempen kuat, lg2 br ni demam huhuhu takpe yg ptg demam manja2 gtu.

Tuesday, February 15, 2011

RINDUNYA NAK ON LINE

lamanya tak ke udara, untuk taun 2011 ni, ni lah entry ku yang pertama, nampak sgt la malasnya, hehehe actually bz sangat sampai tak dan nak jgk blog sendiri, nak curi masa memang takdan, takut lak nanti gaji tak berkat, bg anak makan kang macam2 bolh jadi.... apapun mg rakan2 blog yg baca ni, sentiasa sihat sejahtera n dilindungi ALLHA selalu, SALAM MAULIDUR RASUL!!!